Afbeelding

Jaarwisseling relatief rustig verlopen in Capelle

Algemeen 34 keer gelezen

Capelle aan den IJssel kijkt terug op een relatief rustige jaarwisseling. Op diverse kleine brandjes na, hebben geen grote incidenten plaatsgevonden. Hoeveel vuurwerkschade precies is aangericht in de buitenruimte, wordt pas de komende dagen duidelijk.

Capelle - Op oudejaarsavond en tijdens de nieuwjaarsnacht zijn op diverse locaties putdeksels en vuilnisbakken beschadigd. Ook ontstonden enkele containerbranden. Door rookontwikkeling bij een kleine brand aan de Buizerdhof moesten een paar woningen kortstondig worden ontruimd. Daarnaast is aan het viaduct aan het Waardenpad door brandstichting schade ontstaan aan de tunnelwand en het wegdek. Tijdens de jaarwisseling zijn twee aanhoudingen verricht. Een voor een vechtpartij en een wegens openbare dronkenschap.

Preventief werken
“Helaas blijft schade door vuurwerk onvermijdelijk, maar gelukkig is de jaarwisseling zonder grote incidenten verlopen”, zegt burgemeester Peter Oskam. “De exacte omvang van de vuurwerkschade moet de komende dagen blijken. Op dit moment vindt een inventarisatie plaats.”
Vanuit het Capelse college had wethouder Ans Hartnagel dienst. Zij volgde de jaarwisseling op de voet. “De doelstelling van onze handhavers was om zo preventief mogelijk te werken. Onder meer door mensen vroegtijdig aan te spreken en op een leuke manier contact te maken. Dat heeft gewerkt. Er zijn bijvoorbeeld geen incidenten geweest met de Capelse jeugd.”

Onacceptabel
Wel is de wethouder zeer ontstemd over een incident dat plaatsvond bij het viaduct aan het Waardenpad. Toen handhavers de brand onder het viaduct aan het doven waren, werd zwaar vuurwerk naar ze gegooid. De daders wisten daarna te ontkomen. “Gelukkig zijn onze handhavers hierbij niet gewond geraakt, maar dit soort geweld is onacceptabel. Het was nu slechts een incident met vuurwerk, maar dat is al te veel. In Capelle weigeren we om te zeggen dat geweld tegen hulpverleners er nu eenmaal bij hoort.”
Namens het college wil wethouder Hartnagel tot slot alle medewerkers van politie, brandweer, ambulance en afdeling Stadsbeheer die vannacht hebben gewerkt bedanken. “Dankzij ieders vakkundige inzet is de jaarwisseling weer goed verlopen. Ontzettend bedankt daarvoor!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 17 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15