De medewerkers van Smit Auto zijn klaar voor het jubileumjaar! (foto: Wijntjesfotografie.nl)
De medewerkers van Smit Auto zijn klaar voor het jubileumjaar! (foto: Wijntjesfotografie.nl)

Feest bij veertig jaar Smits Auto

Algemeen 40 keer gelezen

Smits Auto laat zijn 40 jarig jubileum zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Het familiebedrijf pakt van januari tot eind december stevig uit met interessante acties en mooie aanbiedingen.

Capelle aan den IJssel - “We hebben deze mijlpaal kunnen zetten dankzij onze klanten”, weet Evert Smits, oprichter van de onderneming. “Alleen daarom al vinden we het belangrijk om hen de komende periode eens extra te verwennen. Binnenkort krijgen zo’n tienduizend klanten en relaties van ons bedrijf een speciale en goed gevulde envelop in de bus. Open maken loont; daar kan iedereen zeker van zijn. Want we pakken stevig uit in ons jubileumjaar! Zo houden we op 16 juni een exclusieve klantenavond en organiseren we op 17 juni een speciale Smits-feestdag. Klanten krijgen een leuk cadeau en bijzondere kortingen waaronder een korting van maar liefst € 40,- op een factuur in 2017. Ook starten we een ‘stickeractie’ waarmee prachtige prijzen te winnen zijn. Kortom: 2017 wordt een pracht jaar!”

Evert Smits denkt met gepaste trots en grote dankbaarheid terug aan de voorbije veertig jaar, waarin Smits Auto zich ontwikkelde van eenmanszaak met een werkplaats in de schuur achter zijn woonhuis in Bergambacht, tot een universeel autobedrijf met liefst zeven bloeiende vestigingen. “Voordat ik voor mezelf begon was ik eerst een jaar of zes in loondienst bij verschillende autobedrijven”, gaat Evert Smits terug in de tijd. “Daar heb ik het vak in alle varianten leren kennen. Ik heb na mijn autotechnische opleiding aan de MTS gewerkt als monteur, als receptionist en als werkplaatschef. Ook bekwaamde ik me in de verkoop van auto’s. Na verloop van tijd kreeg ik steeds meer het gevoel dat het tijd werd om op eigen benen te staan. Ik voegde de daad bij het woord en startte Smits Auto.”

In 1994 openden we onze tweede vestiging in Capelle. Piet Wim Hak is daar sindsdien filiaalmanager, nadat hij al sinds zijn 14de bij ons werkzaam was. Vandaag de dag telt Smits Auto zeven vestigingen en werken er 34 mensen fulltime. In 2007 nam Bram Smits het autobedrijf over van vader Evert. Maar van ‘rustiger aan doen’ is nog geen sprake bij de ‘eminence grise’ van het familiebedrijf. “Ik heb dergelijke plannen wel gehad”, glimlacht Evert Smits, “Het autovak zit er bij mij te diep ingebakken om er afscheid van te nemen.”

Smits Auto gaat met zijn tijd mee: “De tijd dat je alleen de auto’s uit je showroom verkocht, ligt definitief achter ons. We hebben er op tijd en goed op ingespeeld. Die alertheid heeft er voor gezorgd dat we ook in ons jubileumjaar blakend van gezondheid zijn. Nogmaals: dat is iets om trots op en dankbaar voor te zijn!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 23 uur geleden
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06
• Jannes van der Heide.
Jannes van der Heide opnieuw benoemd tot tijdelijk wethouder Nieuws 26 mrt, 08:30