Afbeelding

Meisjes BC Geisha 1, 2 en 3 bij Deborah Gravenstijn Classic.

Algemeen 54 keer gelezen

Afgelopen zaterdag vond de 1e editie van de Deborah Gravenstijn Classic plaats. Om 9.00 uur startte het eerste gratis meisjestoernooi van ons land voor kleine judoka’s in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 12 jaar. Het evenement draagt de naam van de winnaar van Olympisch brons (Athene 2004) en Olympisch zilver (Beijing 2008), Deborah Gravenstijn.

De Deborah Gravenstijn Classic is het eerste toernooi onder de vlag van Rotterdamse Sporticonen in 2017. De nieuwe organisatie gaat proberen voormalige maar ook nog actieve sporters beter voor het voetlicht te krijgen. ,,Daarmee willen we ook kinderen aan het sporten krijgen’’, vult voorzitter Ed van Leeuwen aan. Hij schat dat er aan de al geplande activiteiten 5.000 tot 10.000 jongeren meedoen.

Aan het toernooi van afgelopen zaterdag deden in totaal 200 meisjes mee waaronder dus 3 meisjes van Budoclub Geisha.

Voor aanvang van de wedstrijden konden de meiden mee doen aan een ‘clinic’ (een speciale training), gegeven door topjudoka Deborah Gravenstijn. Deze meervoudig medaillewinnares was gekleed in een roze judopak en het leuke was dat alle eerste prijswinnaars ook een roze judopak kregen. Een van de gelukkig was Lieke de Man die traint op de BSO in Capelle a/d IJssel. Elke wedstrijd was een nieuw uitdaging voor haar. Doordat ze de aanwijzigen van coach en trainster Cora van Kempen probeerde toe te passen lukte het haar steeds makkelijker de wedstrijdjes in haar voordeel te beslissen. Dit had het gewenste resultaat en leverde haar dus de eerste plaats en een roze judopak op. Evi Moeling eveneens uit Capelle eed ook ontzettend haar best. Jammer genoeg werd ze, bij een van de wedstrijden, ondanks haar diverse pogingen om in te zetten onterecht bij beslissing als verliezer aangewezen. Toch was er ook voor Evi een ereplaats. Ze had genoeg wedstrijden gewonnen om als derde te eindigen. In de middag kwam Loubna El Kaouakibi in actie. In haar eerste wedstrijden lukte het Loubna met overtuiging te winnen. Haar laatste partij was een schitterende partij waarbij beide meisjes aan elkaar gewaagd waren. In de laatste halve minuut liep Loubna tegen een waza ari score voor haar tegenstanders aan. Ondanks Loubna’s inzet lukte niet om tot tegen scoren te komen en verloor ze deze partij. Door het resultaat van deze laatste partij belande ze op de tweede plaats. Alle drie de meiden hebben enorm genoten van dit toernooi met een roze tintje. Het was een fantastisch toernooi en de organisatie verdiend dan ook een grote pluim.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 19 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 gisteren
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42