Vincent en zijn zus Mandy leverden inmiddels al 200 handdoeken af bij de zeehondenopvang,
Vincent en zijn zus Mandy leverden inmiddels al 200 handdoeken af bij de zeehondenopvang, (Foto: )

‘Lekker warm voor de zeehonden’

  •   keer gelezen

Vincent van Schijndel (32) uit Capelle aan den IJssel heeft samen met zijn zus Mandy zo’n 200 handdoeken ingezameld voor A Seal Zeehondenopvang in Stellendam. “Een zieke zeehond opgeknapt weer de zee in zien gaan, is een onvergetelijk moment.”


Capelle - Vincent van Schijndel is sinds augustus 2016 vrijwilliger bij A Seal zeehondenopvang en expo in Stellendam. Hij heeft al heel zijn leven lang liefde voor dieren. “Tijdens onze zomervakantie hebben wij voor het eerst een bezoek gebracht aan de zeehondenopvang. Daar werd mijn liefde voor dieren bevestigd. De liefde en inzet die vrijwilligers overbrengen naar de opgevangen zeehonden, deed mij besluiten om me aan te sluiten. Met name in het winterseizoen, als het geboorteseizoen van de grijze zeehonden pups begint, is het druk in de opvang.”

Om een extra steentje bij te dragen, bedacht zijn zus Mandy om via social media een oproep te plaatsen voor handdoeken.

“De reacties waren boven verwachting. Handdoeken werden gebracht bij ons thuis en we kregen allerlei adressen waar wij ze op konden halen. We hebben momenteel zo’n 200 handdoeken afgeleverd bij de zeehondenopvang. En aardig wat handdoeken thuis klaarstaan, die ik de eerstvolgende keer af ga leveren. In de opvang gebruiken wij de handdoeken tijdens het voeden van de zeehonden. De beesten zijn dol op handdoeken en regelmatig leggen we een warmte-element in een handdoek als de temperatuur van een zeehond aan de lage kant is”, vertelt Vincent, die alle schenkers van harte bedankt voor de handdoeken.

De zeehonden worden als ze weer helemaal beter zijn vrijgelaten in de Noordzee.

“Een zieke zeehond op zien knappen en vervolgens bij een vrijlating weer terug in zee zien verdwijnen is een onvergetelijk moment. Dat is waar wij als vrijwilligers en adoptanten erg naar toe leven.”

Bij zeehondenopvang A Seal kunnen ze alle hulp goed gebruiken. Op de website aseal.nl staan alle mogelijkheden - van vrijwilliger tot adoptie - hoe je eventueel een helpende hand kunt toesteken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten