Schrijver Gerard Vermeeren heeft nog 2 grote ambities:
Schrijver Gerard Vermeeren heeft nog 2 grote ambities:"Mijn mooiste verhaal schrijven en zwemmen tussen de kwallen in Palau - Micronesië."

Capellenaar van de Week...

15 feb, 17:12 Algemeen 0 keer gelezen

In de rubriek Capellenaar van de Week stellen we een plaatsgenoot voor en laten we hem of haar aan het woord over onze gemeente en zijn of haar passies en inspiratiebronnen. Deze week Gerard Vermeeren, de schrijver die onlangs in de Eregalerij van de bibliotheek werd opgenomen en vanaf deze week korte verhalen in de IJssel en Lekstreek publiceert (zie elders in deze krant).

Ben je een echte Capellenaar?

“Ik ben geboren in Rotterdam. Vanaf mijn vierde woonde ik in IJsselmonde en heb daarna tien jaar in Krimpen aan den IJssel gewoond. Vanaf 2000 ben ik Capellenaar geworden. Ik ben getrouwd met een geboren en getogen Capelse; dat dan weer wel.”

Wat is voor jou het mooiste plekje van de stad?

“De tuin van het Van Cappellenhuis spreekt tot de verbeelding. Met de majestueuze achtergevel in je rug kijk je uit over de Hollandse IJssel. Schepen varen voorbij met onbekende bestemmingen. Het terrasje met het bankje - waarop je nooit alleen zit - is de ideale plek om de geur van het water op te snuiven en je mee te laten voeren op de voorbijgaande schepen. Ook het huis zelf is onmiskenbaar een pareltje van Capelle. De trouwzaal met haar karakteristieke vloer. Vaak heb ik er gezeten om lezingen en muzikale bijeenkomsten bij te wonen.”

Waar kennen mensen jou van?

“In augustus 2016 is mijn eerste boek Zeewaardig uitgekomen. Zeewaardig is een boek met 27 (reis) verhalen en uitgegeven door Boekscout.

Tevens ben ik opgenomen in de Eregalerij van de Bibliotheek aan den IJssel. En vanaf heden columnist bij de IJssel- en Lekstreek.”

Waar ben je momenteel mee bezig?

“Momenteel werk ik aan mijn tweede boek dat in het najaar uit zal komen. De titel is ‘Een raar seizoen en de rare vogel’ en zal ook door Boekscout worden uitgegeven.”

Wat is je grootste passie (hobby)?

“Reizen en schrijven. Deze combinatie, plus mijn nieuwsgierigheid, blijkt een ideale mix te zijn voor het schrijven van verhalen.”

Wie is je voorbeeld/inspiratie/idool?

“Op schrijversvlak heb ik enorme waardering voor Johnny Frisbie, een schrijfster afkomstig uit Polynesië. Over haar reizen door de Pacific schrijft ze zeer meeslepend. Zij schreef op dertienjarige leeftijd al haar eerste boek. Een andere schrijver die ik erg waardeer en geen introductie meer behoeft, is Jan Brokken. Hij heeft een zeer eigen stijl, waarvoor zelfs een nieuw genre in het leven moest worden geroepen: de literaire non-fictie. De van oorsprong Rhoonse schrijver is met grote regelmaat in Capelle en omstreken te vinden voor (muzikale) lezingen. Onder anderen hebben zijn boeken en verhalen de schrijver in mij wakker gemaakt.”

Wat staat er nog op je bucketlist?

“Mijn mooiste verhaal schrijven en zwemmen tussen de kwallen in Palau - Micronesië.”

Vanaf deze week zal Gerard Vermeeren om de week een verhaal publiceren in de IJssel en Lekstreek.

De eerste aflevering kunt u lezen op pagina 17

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05