Afbeelding

College ontstemd over brief

Algemeen 39 keer gelezen

Het Capelse college reageert met verbijstering en verontwaardiging op brieven die openbaar schoolbestuur ‘BLICK op onderwijs’ woensdag 8 maart heeft verspreid. In deze brieven stelt het schoolbestuur dat de locatie Hermitage van OBS De Catamaran per 1 augustus 2017 de deuren sluit. Volgens de gemeente handelt het schoolbestuur hiermee onzorgvuldig, met onnodige onrust onder de ouders tot gevolg.

CAPELLE - ‘BLICK op onderwijs’ heeft eerder dit jaar aan het college laten weten dat het de locatie Hermitage in de wijk Schollevaar wil sluiten. Sindsdien is het college met het schoolbestuur in gesprek om te zoeken naar mogelijke oplossingen. Inzet van het college is juist om op die locatie ook openbaar onderwijs te behouden en indien het echt niet anders kan, een heel zorgvuldig traject te bewandelen richting sluiting.
Als het schoolbestuur de in de wet vastgestelde termijnen volgt, dan kan sluiting op zijn vroegst per 1 augustus 2018 plaatsvinden. Dat betekent dat ouders zich niet al voor komend jaar zorgen hoeven te maken over waar hun kind op school zit. Bovendien is er dan voldoende tijd om een goede oplossing te vinden voor de leerlingen.

Onbegrijpelijk
Het schoolbestuur heeft vandaag echter brieven gestuurd naar het college en naar de gemeenteraad waarin wordt aangegeven dat de deuren al per 1 augustus 2017 dichtgaan. Daarnaast heeft de directeur van de basisschool vandaag een brief gestuurd over de sluiting naar alle ouders en ze uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 16 maart. “Onbegrijpelijk”, zegt wethouder Jeugd en tevens wijkwethouder Schollevaar Ans Hartnagel. “We zijn als college zeer ontstemd over de gang van zaken. Wij investeren juist volop in de jonge kinderen in deze kwetsbare buurt en daar hoort ook een breed schoolaanbod bij. Als college laten wij deze kinderen niet in de steek! We willen nu tekst en uitleg van het schoolbestuur en we willen vooral ook weten hoe de ouders er zelf over denken. Ons bereiken al diverse signalen van verontruste ouders. Dat kan ik heel goed begrijpen. Ik ben er echt boos over dat het schoolbestuur nu ineens deze onnodige onrust veroorzaakt. Zo gaan we niet met elkaar om in Capelle.”

Niet bij neerleggen
Volgens onderwijswethouder Josien van Cappelle is de sluiting van de locatie Hermitage nog geen gelopen race. “De afgelopen tijd zijn we met BLICK in gesprek om een oplossing te vinden. Zo waren wij bijvoorbeeld van plan om in Schollevaar-Oost een Kinderhuis van de Wijk te maken, zodat we aan de kwetsbare kinderen in deze buurt een goed perspectief kunnen bieden. Dit zou onder meer samen met De Catamaran en de naastgelegen Sjalomschool vormgegeven kunnen worden. Door de eenzijdige actie vandaag van BLICK staat dat nu ineens op de tocht. Daar kunnen we ons niet bij neerleggen. We zullen er alles aan doen om voor de kinderen een geschikte oplossing te vinden.”

Het college heeft nu de Raad van Toezicht van BLICK gevraagd om tekst en uitleg te komen geven. Een gesprek tussen beide partijen staat gepland op dinsdag 14 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 14 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00