Afbeelding

Nieuwe Capelse sportvisie

Algemeen 41 keer gelezen

Alle Capellenaren van jong tot oud hebben voldoende mogelijkheden om te sporten en te bewegen. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe Capelse sportvisie ‘Sport doet Meer’. Hiervoor wil het Capelse college allerlei activiteiten stimuleren: van sporten bij een club tot wandelen, fietsen, hardlopen en workouts in de buitenruimte.

CAPELLE - De afgelopen jaren heeft de gemeente samen met sportverenigingen en hun vrijwilligers ingezet op goede opleidingen en kwalitatief goede sportaccommodaties. “Dat werpt zijn vruchten af”, zegt sportwethouder Josien van Cappelle. “Het aanbod is niet alleen ontzettend breed, er worden ook geweldige sportieve prestaties geboekt. Kijk alleen maar naar het fors gestegen aantal sportkampioenen dat we onlangs hebben gehuldigd.”

Promoten
De komende jaren verschuift de focus ook van het investeren in sportclubs, naar het promoten van andere mogelijkheden om te bewegen. Denk hierbij aan activiteiten als de wandelvierdaagse voor ouderen, de organisatie van dance-events en de aanleg van hardlooproutes. Wethouder Van Capelle licht toe: “Voldoende beweging zorgt ervoor dat je langer gezonden en fit blijft. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedereen van jong tot oud ook voldoende mogelijkheden heeft om te bewegen. Hoe meer activiteiten er zijn, hoe beter.”

Open lucht
Capellenaren geven bovendien steeds meer individuele invulling aan activiteiten in de vrije tijd en zoeken nieuwe mogelijkheden om te sporten en bewegen in de open lucht. Het gaat dan bijvoorbeeld om wandelen, hardlopen, fietsen, recreatief zwemmen, fitness en work outs. “We willen op deze groeiende vraag inspelen door meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden van sport en bewegen in de buitenruimte. Hoe je beweegt maakt niet uit, als je maar beweegt”, aldus de wethouder.

Verbinding
Om meer sport en beweging te stimuleren wordt tot slot ook de verbinding gezocht met andere beleidsterreinen, zoals zorg en welzijn, gezondheid, jeugd, onderwijs, ouderen en participatie. “De eerste concrete projecten en activiteiten vinden al plaats”, zegt wethouder Van Cappelle. “Een mooi voorbeeld is de alliantie ‘Meedoen door bewegen’ waarbij Sportief Capelle met maatschappelijk partners als Pameijer, het Werkplein IJsselgemeenten, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de Zellingen onderling samenwerkt om de kracht van sport en bewegen zo goed mogelijk te benutten en een gezonde leefstijl te stimuleren.”

De nota ‘Sport doet meer’ is tot stand gekomen na onderzoek, kennisbijeenkomsten met Sportief Capelle en gesprekken met Capelse inwoners (via de burgerjury), de Capelse jeugdraad, sportverenigingen en zorgaanbieders. De nota wordt 27 maart 2017 besproken in de gemeenteraad

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 10 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15