OpStapBus gaat weer rijden

  •   keer gelezen

CAPELLE - Het programma van de OpStapBus voor april en mei is uit. De vrijwilligers bedachten weer leuke uitstapjes. Het programma biedt voor iedere oudere in Capelle wat wils.


Er staan dit keer maar liefst achttien nieuwe bestemmingen in de planning! Waaronder een workshop Paastukjes maken, een bezoek aan het Nationaal Vlasserij- en Suikermuseum, de beurs Patchwork en Quilten, expositie “eieren uit de kunst”, Senioren Big Band Rotterdam, stadsbezoeken aan verschillende steden zoals Culemborg en Leiden, de Dappermarkt Amsterdam, Groencentrum Sonneveld, Stoomgemaal Halfweg, bezoek aan Museum Vier Quartieren in Oirschot, Boerenbondmuseum in Gemert, Kruideniersmuseum Utrecht, Zandsculpturen Garderen en een bezoek aan Pasar Malam Tong-Tong fair. Maar natuurlijk bestaat het programma ook nog uit vertrouwde en altijd populaire bestemmingen.
Het uitgebreide programma met data, tijden en prijzen is gestuurd naar alle ouderen die een abonnement hebben op de OpStapBus. Ook een boekje ontvangen? Neem dan contact op met het VrijwilligersInformatiePunt van Welzijn Capelle, 010 – 264 02 20. Digitaal is het programma gestuurd naar alle ingeschreven ouderen met een e-mailadres.

De stichting OpStap, voorheen de BoodschappenPlusBus, timmert volop aan de weg. De zelfstandige stichting heeft een eigen bestuur en werkt aan een eigen website, er is een Facebookpagina https://www.facebook.com/OpstapBus met foto’s en korte reisverslagen. Aan de doelstelling is niets veranderd. De OpStapBus haalt ouderen uit hun isolement door ze mee te nemen voor leuke uitstapjes. Een groep enthousiaste vrijwilligers maakt dit mogelijk. Zij halen de deelnemers thuis op, begeleiden hen tijdens het uitstapje en zij brengen de deelnemers weer veilig thuis. Per uitstapje wordt een eigen bijdrage gevraagd. In de prijs is eventueel entree, een kopje koffie of thee en soms ook een lunch of diner inbegrepen.
Kijk op www.opstapbuscapelle.nl voor het complete programma. Aanmelden kan door te bellen met het VrijwilligersInformatiePunt op 010 – 264 02 20.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten