Jay-Way
Jay-Way

Jongeren brengen old school hip hop naar CAPSLOC

Algemeen 36 keer gelezen

CAPELLE - Het concept Throwback is ontstaan uit het brein van twee Capelse jongeren die de gloriedagen van de hip hop cultuur terug willen brengen. Daarom organiseren zij in samenwerking met CAPSLOC een feest op vrijdag 24 maart. DJ’s Diggy en Escobar voorzien ons van de klassiekers en is er een live optreden van jong hiphop-talent Jay-Way.


“Throwback: A sudden reminder of the past.” Zo staat het in de urban dictionary. Het concept Throwback is ontstaan in de muziekstudio van CAPSLOC, waar naar old school hiphop geluisterd werd en de passie hiervoor werd gedeeld. De visie van de twee jonge organisatoren is om de beginselen van hiphop hoog te houden en het stokje door te geven aan de volgende generatie. “We willen bezoekers bij elkaar brengen om de ervaringen van hip hop met elkaar te delen en te genieten van de muziek.” Tijdens Throwback staan DJ’s Diggy en Escobar achter de draaitafels en zal Jay-Way een live optreden geven. 
Jay-Way
Geen doorsnee liedjes over seks, drugs en rock ‘n roll, maar bewuste teksten waarmee hij zijn positieve boodschap verspreid door een verhaal te vertellen. Beginnend vanuit gospel bouwde de Amsterdamse rapper een naam voor zichzelf. Met zijn eerlijke en poëtische teksten spreekt Jay-Way niet alleen de nieuwe generatie maar een hele generatie aan. Door zijn stijl te combineren met een 90’s vibe en flow verrast hij en is hij een verademing voor de oudere hiphop-fans. Naast als support act op te treden voor grote artiesten als KRS-One en Obie Trice blijft hij het publiek verrassen met zijn eigen shows.
Volgend op de eerste single ‘Cool Kid’, bracht Jay-Way in november 2015 zijn eerste soloproject ‘Jaynalysis’ uit, tegelijk met de video van zijn tweede single ‘Patrick Blows’. In december 2015 nam hij de award voor Best Rapper bij de Glint Awards mee naar huis. Bij Encore and Bravoure Music werd hij in 2016 verkozen tot één van de vijf Encore Freshman van het jaar, wat resulteerde in een compilatiealbum. Zijn eerste nummer van het compilatiealbum ‘Happen Dappen’ werd op Spotify 100.000 keer afgespeeld in de eerste week van de release en steeg direct naar nummer één in de Spotify NL Viral Chart.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 22 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 23 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35