Resultaten Buurtbemiddeling 2016 positief Bijna 70% van de gevallen opgelost

Algemeen 36 keer gelezen

De rapportage Buurtbemiddeling 2016 is aangeboden aan de gemeente Capelle en aan woningcorporatie Havensteder. Coördinator Buurtbemiddeling Pam van Rooijen is trots op de behaalde resultaten: “Ondanks de toenemende complexiteit is het resultaat van positief afgeronde zaken nagenoeg gelijk aan voorgaande jaren: bijna 70%!”

In 2016 werden 121 zaken aangemeld. Dit is een stijging ten opzichte 2015. In dat jaar werden 92 zaken aangemeld. Het landelijk gemiddelde voor een gemeente ter grootte van Capelle ligt op 82 zaken. In Capelle wordt uitstekend gebruik gemaakt van Buurtbemiddeling wat ongetwijfeld te maken heeft met het hoge niveau van bemiddelaars en de goede resultaten die al jaren worden geboekt.

Geluidsoverlast met stip op één

De meeste klachten gaan over geluidsoverlast. In 41% van de zaken wordt dit als reden aangegeven. Een verstoorde relatie wordt in 17% van de zaken genoemd en pesten scoort met 12% ook hoog. Aanmeldingen komen van Havensteder, Politie, gemeente, Welzijn Capelle of van buren zelf.

Team bemiddelaars

Het team van bemiddelaars bleef ook in 2016 stabiel met vijftien enthousiaste vrijwilligers. Pam van Rooijen is trots op deze buurtbemiddelaars: “Het is een gemotiveerd team waarbij alle bemiddelaars hun vrije tijd steken in het helpen van buren om hun leefomgeving beter te maken. De vrijwilligers hebben allen een hoog opleidingsniveau met een zeer diverse achtergrond. Wel is buurtbemiddeling nog steeds op zoek naar meer culturele diversiteit en in 2017 zal dit ook een aandachtspunt vormen. De kwaliteit houden we op peil met een zes-wekelijkse teamvergadering met intervisie. Daarnaast is in 2016 ook een interessante en drukbezochte verdiepingstraining aangeboden.”

Nieuwe vrijwilligers gevraagd

Het team Buurtbemiddelaars kan nog versterking gebruiken. Deze uitdagende vrijwilligersbaan vraagt gemiddeld vier dagdelen per maand. Vrijwilligers krijgen een gecertificeerde training Buurtbemiddeling. Zij worden begeleid door een professionele coördinator, krijgen bijscholing en is er geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars. Interesse? Bel dan naar Pam van Rooijen, 010 – 264 02 20. Of mail naar info@buurtbemiddelingcapelle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 22 uur geleden
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws gisteren
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws gisteren
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15
• Een impressie van de nieuwe buurt vanuit de lucht.
Succesvolle eerste fase nieuwbouw 'Boss' krijgt vervolg Advertorial 16 apr, 15:13
• BC Schollevaar 1 boekte een historische promotie.
Capels badmintonsucces: BC Schollevaar is terug in eerste divisie Sport 16 apr, 12:53