Afbeelding

Jazz meets Chopin in het Van Cappellenhuis

Algemeen 38 keer gelezen

CAPELLE - Op zaterdagavond 8 april geeft de jazzformatie Sta Linnemann rk een concert dat geheel in het teken staat van pianist/componist Chopin. Maar daar geven ze dan wel een heel eigen (jazz)interpretatie van. In oktober 2014 traden zij al eens op in het Van Cappellenhuis, voor een zeer enthousiaste volle zaal. Op verzoek van het publiek zijn zij nu teruggevraagd.

Stark Linnemann Trio én Quartet
Voor de pauze spelen zij op als trio: Paul Stark (piano), Jonas Linnemann (drums) en Vasilis Stefanopoulos (bas). Na pauze voegt Iman Spaargaren (tenor-saxofoon) zich bij hen en treden zij op als Stark Linnemann Quartet.
De afgelopen vijf jaar hebben zij vele succesvolle concertreeksen georganiseerd, vaak met bekende speciale gasten zoals Denise Jannah, Dick de Graaf en Anton Goudsmit. Ook waren zij te horen met hun eigen projecten waaronder Melting Pot, Tribute to Milton Banana, Awake en Transcending Chopin Volume 1. De twee laatstgenoemde projecten zijn reeds op CD verschenen.
Transcending Chopin Volume 2 en 3
Krap een jaar na het uitkomen van Transcending Chopin volume 1 lanceert StarkLinneman alweer zijn volgende album, Transcending Chopin Volume 2 en 3. Dit dubbelalbum is afgelopen juni opgenomen in de beroemde Bauer Studio’s in Ludwigsburg, Duitsland. Het bevat twee voor jazztrio en jazzkwartet bewerkte juwelen van Chopin: Piano Sonate opus 58 en Cello Sonate opus 65. Deze late werken van de Poolse componist heeft StarkLinnemann op integere wijze getransformeerd naar de maatstaven van de moderne tijd. Hierdoor ontstaan verrassende klankcombinaties en intrigerende ontmoetingen tussen vernieuwing en traditie, improvisatie en compositie, Cubaanse/Afrikaanse ritmes en nostalgische Poolse melodieën. In de “nieuwe” versie van de Cello Sonate wordt de cello partij niet door een cellist maar grotendeels door tenor saxofoon vertolkt. Een speciale rol is daarom weggelegd voor saxofonist Iman Spaargaren.

Waar & Wanneer
Van Cappellenhuis, zaterdag 8 april, 20.15 - 23.30 uur. Bar open met dj Eddy Geerts vanaf 19..30 uur.

Kaartverkoop
Toegang € 10,- , tot 18 jaar € 5,-

Kaarten zijn bij voorkeur te reserveren via www.vancappellenhuis.nl of telefonisch: 010 – 284 20 26. Kaarten zijn tevens te koop tijdens kantooruren bij de receptie van het Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164 in Capelle aan den IJssel. Indien voorradig zijn er vanaf een half uur voor aanvang kaarten aan de zaal verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.vancappellenhuis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 16 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 16 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35