Kinderen die bij de auti-voetbalgroep bij SVS willen aansluiten zijn elke woensdagmiddag van harte welkom om lekker te ballen. (foto: wijntjesfotografie.nl)
Kinderen die bij de auti-voetbalgroep bij SVS willen aansluiten zijn elke woensdagmiddag van harte welkom om lekker te ballen. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Voetbal Extra bij SVS

Algemeen 35 keer gelezen

Voor jongens en meisjes met autisme, een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking of kinderen die sociaal-emotionele niet zo goed mee kunnen komen, heeft voetbalvereniging SVS op woensdagmiddag alle faciliteiten voorhanden. Johanneke Alblas leidt het wekelijkse voetbaluur.

Capelle - Zelf is Johanneke moeder van twee kinderen, waarvan één met autisme. “Robin is dol op voetbal, maar was bij zijn vorige club niet op zijn plaats”, vertelt ze. “Het was er voor hem te weinig gestructureerd waardoor hij soms verdrietig kon worden en op een gegeven moment niet meer naar ‘de voetbal’ wilde. Toen fysiotherapeut Jan van der Wel in 2015 met ‘auti-voetbal’ voor kinderen begon, heb ik Robin aangemeld. Ze kregen training van stagiaires en dat verliep prima. Probleem was alleen dat die stagiaires op een gegeven moment stopten en het ‘auti-voetbal’ op zijn gat lag. Daarmee zouden zes jongens van hun mooiste hobby worden beroofd. Dat vond ik zo verdrietig dat ik Stichting MEE benaderde. Een van de mensen daar is gaan zoeken naar een voetbalvereniging die medewerking wilde verlenen. Zo kwamen we bij Hans van Venrooij, de voorzitter van SVS in Capelle aan den IJssel. Hij was enthousiast en vond jeugdtrainer Ferry Maitimu bereid om de jongens te trainen. Sinds oktober doet hij dat elke woensdag van 15.45 uur tot 17.00 uur met zeven jongens. Ze beleven er zo veel plezier aan! Er wordt geoefend op techniek en ze spelen een partijtje. Het is de bedoeling dat de groep gaat groeien. Oorspronkelijk zouden alleen kinderen met autisme mee doen, maar we trekken het breder. Jeugd van 8 tot ongeveer 14 jaar zijn van harte welkom. Ze komen terecht in een sociaal veilige en gezellige omgeving. Elke training is een feestje!”

Kinderen die zich willen aansluiten bij het team zijn van harte welkom. Ze kunnen zich aanmelden bij Johanneke Alblas, tel. 06-48252792 of voetbalextra@outlook.com. “Van te voren aanmelden is het handigst”, zegt Johanneke Alblas. “Dan zorgen wij er voor dat iedere nieuwkomer goed wordt opgevangen. Dat is wel zo prettig toch?!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33