Vrijdag 21 april is er weer een nieuwe editie van Goud voor Oud in de Vijverhof. (foto: pr)
Vrijdag 21 april is er weer een nieuwe editie van Goud voor Oud in de Vijverhof. (foto: pr)

Goud voor Oud over Veiligheid

Algemeen 42 keer gelezen

Vrijdag 21 april zijn ouderen uit Capelle aan den IJssel weer van harte welkom in de Vijverhof voor Goud voor Oud. Het thema van de maand is “Veiligheid in en rond de woning en de woonomgeving” en de toegang is gratis.

CAPELLE - Van Handhaving Capelle komen enkele medewerkers tips en adviezen geven en zal men ervaringen delen over allerlei vormen van veiligheid. Van het afsluiten van de woning tot aan waar op te letten met rollators, rolstoelen en boodschappenwagens zoals het niet te makkelijk maken voor tasjesrovers. Ook vertellen zij wat de Handhavers nu eigenlijk doen in Capelle. De Handhavers gaan ook in gesprek met de aanwezigen om de mogelijke afstand tussen Handhavers en inwoners kleiner te maken en zij staan open voor vragen.

De muziek komt van zanger John van Krimpen, geboren Rotterdammer en al 30 jaar in het vak. John gaat muziek voor Goud voor Oud zingen dus het wordt een mix van Nederlands en Engels. Liedjes die de ouderen herkennen, met voor het Engelse deel bijvoorbeeld nummers van Elvis Presley, Harry Belafonte en Cliff Richard.

Op 24 maart kwamen bijna 100 mensen naar Goud voor Oud. Iedereen had het zo naar de zin, dat het programma zelfs met een half uur is verlengd omdat om vijf uur iedereen nog met de muziek van zanger Bart van Loon bezig was vanuit de stoel of op de dansvloer.

De bijna honderd gasten, waaronder de oudste van het gezelschap, de 104-jarige mevrouw Lingmont-Klap, inwoner van de Vijverhof, hebben ook genoten van de presentatie door Cees Jan Hoogendijk en Coby Bachman van Streekmuseum Krimpenerwaard die vertelden over het Streekmuseum. Cees Jan vertelde wat er allemaal te zien is in het museum en over de vele oude spullen uit keukens en scholen van het begin van de 20e eeuw die zij hadden meegenomen. Het loodzware strijkijzer kreeg veel bekijks.

“De gasten van Goud voor Oud gaan met elkaar en met ons in gesprek. Herinneringen bloeien op, de mensen praten met elkaar er over, ook mensen die elkaar nog niet kenden voordat ze aan tafel gingen zitten. Er wordt gezongen en gelachen, bewogen en gedanst, allemaal elementen waar Goud voor Oud voor bedoeld is” zegt presentator en mede-organisator Rob Nieuwveld. “Erg blij zijn we met de extra vrijwilligers die in maart voor het eerst er bij waren. Door onze contacten met de Ontmoetingskerk hebben we die er bij en zij zijn een echte versterking. De vrijwilligers gaan ook steeds meer als gastheer/vrouw optreden om verbindingen te leggen, te luisteren en te praten. Fantastische mensen die het ook met passie en een glimlach doen.”


Goud voor Oud voor ouderen uit Capelle aan den IJssel, vrijdag 21 april van 14 tot 17 uur in woonzorgcentrum de Vijverhof aan de Reigerlaan 251.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws gisteren
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17
Afbeelding
Zwemmen valt in het water: zwembad Aquapelle twee weken dicht Nieuws 19 apr, 12:03
Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50