Afbeelding

Hutten Bouwen op een Onbewoond Eiland

Algemeen 58 keer gelezen

Doorsta jij de eilandproef? Deze zomer staat het Huttendorp Schollevaar in het teken van het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson. Opnieuw belooft de laatste week van de zomervakantie, 14 t/m 18 augustus, een onvergetelijke ervaring te worden voor de basisschoolkinderen uit Capelle Schollevaar en omgeving. Enthousiastelingen buiten deze leeftijdscategorie niet getreurd, Expeditie Schollinson wordt volledig georganiseerd door betrokken vrijwilligers en kan altijd een helpende hand gebruiken om deze feest-, sport- en speelweek succesvol en vooral veilig te laten verlopen. Informatie over de uiteenlopende manieren waarop u kunt helpen vind u aan het einde van dit artikel.

Deelnemers van het Huttendorp Schollevaar beginnen hun Robinson-avontuur op maandag 14 augustus om 10:00 uur met de feestelijke opening op het grasveld tegenover basisschool “De Contrabas”. Samen met oude of nieuwe vriendjes vormen ze een team en verzamelen ze de beste pallets voor hun hut. Gedurende de eerste dag, welke eindigt met een gezamenlijke afsluiting om 16:00 uur, versieren de kinderen met hun meest creatieve bouwwerken het veld. Naast werken aan de hut spelen de kinderen op dinsdag, woensdag en donderdag spellen met en tegen elkaar en staan er springkussens. Is huttenbouwen nog een beetje te hoog gegrepen? Voor de deelnemers uit groep drie biedt het Huttendorp een Creatent én een eigen, door vrijwilligers deels vooraf opgebouwde hut. Natuurlijk doen deze deelnemers ook mee met alle sporten en spellen. Net als ieder jaar pakt het Huttendorp weer groots uit met een nog geheim Special Event op of rond het terrein of de naastgelegen waterpartij. Tot slot wordt er op dinsdag- en donderdagavond voor alle deelnemers ook een groepsactiviteit georganiseerd én hebben deelnemers de mogelijkheid om donderdagnacht in hun zelf meegenomen tentjes tussen de hutten op het veld te overnachten, uiteraard onder begeleiding van de Huttendorporganisatie en mét een lekker ontbijtje vrijdagochtend!

Hoe kunt u Huttendorp Schollevaar ondersteunen? Om deze week toegankelijk te houden voor kinderen uit elke financiële situatie zijn de kosten voor een hele week plezier slechts €20,- per deelnemer! Dit houdt in dat we altijd op zoek zijn naar sponsors. Daarnaast kunt u ons steunen tijdens de wijkcollecte en is een donatie altijd mogelijk via het rekeningnummer op onze website. Steekt u liever zelf de handen uit de mouwen? Naast de mogelijkheid voor de kinderen om als deelnemer aan te melden kunnen vanaf begin juni ook vrijwilligers zichzelf online aanmelden als vrijwilliger, voor een paar dagen of misschien wel de hele week. Lichte taken, zwaardere taken, maar altijd met veel plezier voor jong en oud! Kijk voor meer informatie over deze fantastische feestweek op : www.HuttendorpSchollevaar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 7 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15