Afbeelding

Sparta wint ‘ijsselderby’ van Salland

Algemeen 33 keer gelezen

Zaterdag won de Hollandse IJssel van de Gelderse IJssel in een spannend eerste treffen tussen Sparta en Salland. Voor het eerst in de geschiedenis speelde ons eerste tegen Salland CC dat in 2005 afsplitste van het Deventerse Koninklijke UD de oudste cricketvereniging van Nederland.

Salland dat voor het eerst op Hoofdklasse niveau uitkomt startte deze competitie uitstekend met 2 overwinningen uit 2 wedstrijden net als Sparta.

De Overijsselse bezoekers gingen na een gewonnen toss eerst batten. Opening bowlers Bukhari en Bell hadden de eerste twee slagmannen van Salland snel te pakken maar de samenwerking Yagnik (34) en Groenewald (23) bood goed weerstand. Ook Sparta’s Saleem was weer goed en toen hij Groenewald op een stand van 83 uitbowlde was het wachten op meer wickets voor de thuisploeg.

Salland zat uiteindelijk voor 110 runs aan de kant met Bukhari en Saleem beide verantwoordelijk voor 3 slachtoffers. Opvallend was de rol van keeper Swain die bij 6 uitjes betrokken was namelijk 4 vangen en 2 stumpings op bowlen van offspinner Sardha. Volgens een aantal oudgediende in het publiek een clubrecord.

Sparta mocht voor de derde maal deze competitie een laag totaal proberen te achterhalen. Opener Ambrose bleef goed staan maar alleen De Kok (13) van de eerste 7 kon hem met dubbele cijfers ondersteunen. Toen op 71 runs Sparta zijn zevende wicket verloor leek de wedstrijd de kant van Salland op te zwaaien.

Niets bleek minder waar toen Saleem (22) in kwam en met zijn aanvallende spel Sparta naar 94 batte voor hij LBW ging. Ambrose (30) stond ondertussen nog onverzettelijk en toen hij uitging op 104 was het voor Snoep en Yaqub een koud kunstje de winnende runs te maken.

Al met al een geweldige start van de competitie voor de mannen van het eerste! 3 overwinningen uit 3 wedstrijden! Sparta gaat nu gedeeld aan kop met VCC en Rood en Wit die ook al hun wedstrijden wonnen.

Aankomend weekeinde staan er twee wedstrijden op het programma te beginnen met een heuse topper tegen Rood en Wit in Haarlem en zaterdag komt Groen en Wit naar de Bermweg.

Opstelling: Steenbergen, Ambrose, de Kok, Bukhari, Swain wk, Bell, Kumar, Saleem, Snoep c, Yaqub, Sardha

Foto: moment uit de wedstrijd; de Kok en Ambrose aan slag.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 13 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15