Afbeelding

Rondjes rennen voor goed doel

Algemeen 65 keer gelezen

Kinderen lopen vandaag (woensdag 24 mei) rondjes op het sportveld van de katholieke basisschool De Contrabas. Dat doen ze om geld in te zamelen voor Robert Schoonenberg die voor een stamceltherapie naar Spanje wil. Schoonenberg (49) heeft de ziekte Multiple Sclerose (MS).

Door Gerrit van Loon

Capelle - Schoonenberg, vader van twee kinderen, heeft in totaal 85.000 euro nodig voor de buitenlandse behandeling. “We hopen natuurlijk heel erg dat hij het benodigde bedrag bij elkaar krijgt. Maar zelfs als dat niet lukt, wordt het ingezamelde geld gedoneerd voor onderzoek naar de ziekte MS”, laat de school weten.

Gestart wordt met een sponsortoop. De kinderen rennen zoveel mogelijk rondjes op het sportveld. Eén rondje is ongeveer 200 meter. Elk kind krijgt 15 minuten de tijd om te lopen. De kinderen uit de groepen 1-2 zullen een kleiner rondje op het speelplein lopen. Sponsoren kunnen een bedrag per ronde sponsoren, of een vast bedrag. De kinderen hebben iedereen die ze maar enigszins kennen benadert om een bijdrage.

Vanaf nu kunnen de kinderen vier weken lang lege flessen en/of Albert Heijnflessen-bonnetjes inleveren bij hun leerkracht om zo ook geld op te haten. “Zo hopen wij ook ons steentje bij te dragen!”, aldus de school die wordt geholpen door ouders bij het stempelen van kaarten bij de rondes.

Schoonenberg woont in Sporenbuurt-Oost en heeft sinds juli 2004 MS. Met de nodige aanpassingen en de onmisbare hulp van zijn vrouw kan hij nog redelijk meedoen in het dagelijkse leven. De familie krijgt veel hulp van zijn ouders, buren en vrienden. Zij zijn er als het nodig is. Schoonenberg: “Je wilt je kinderen zien opgroeien, niet halverwege uitstappen.” Meer informatie op de website www.robertschallenge.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse Sport Awards: dit zijn de winnaars Met foto's en video 7 uur geleden
Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 22 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 28 mrt, 15:15
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02