foto: Frank de Roo
foto: Frank de Roo

Projectdag Kindercollege: durf jezelf te zijn!

Algemeen 37 keer gelezen

CAPELLE - “Je bent goed zoals je bent, durf jezelf te zijn!” Dit was vandaag de boodschap van het Capelse kindercollege tijdens een speciale projectdag in jongerencentrum CAPSLOC. Meer dan 170 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen de Klim-Op, Vijfster, Tweemaster, Wonderwind, Horizon en de Rehoboth namen deel aan de dag.


De dag is een initiatief van het kindercollege zelf. Wethouder Ans Hartnagel (Jeugd) is onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van het kindercollege: “Er gebeurt zoveel in het leven van tieners. Ik vind deze dag een prachtig initiatief van het kindercollege. De kinderen leren dat het niet erg is om anders te zijn. Dat is juist iets wat je zo mooi en uniek maakt. Daar mag je juist trots op zijn. Want ieder kind verdient het om zich goed te voelen en tevreden te zijn met zichzelf.”
Ook kinderburgemeester Chloë Wilson benadrukt dat het voor tieners heel belangrijk is om op een positieve manier in het schoolleven te staan: “Samen kwamen we op het idee om aan alle Capelse kinderen te laten zien dat ieder kind gelijk is. Zelf zijn we ook wel eens onzeker en dat is helemaal niet erg. Want onzeker of anders zijn is nooit een reden om buitengesloten of gepest te worden. Het maakt namelijk helemaal niet uit wat je afkomst is, hoe je eruit ziet, wat je niet of wel kan en wat je leuk vindt.”
Van rups naar vlinder
Tijdens de dag werd er onder meer een training gegeven, samen geluncht, een film gekeken en kunst gemaakt. De kinderen kregen de kans om openlijk te spreken over hun onzekerheden, om daarna stil te staan bij de eigenschappen die hen uniek maken. De metamorfose van rups naar vlinder stond hierbij centraal. Ter afsluiting van dag gingen de kinderen daarom op de foto met echte graffiti-vlindervleugels die speciaal voor de dag waren gemaakt door kunstenaar Bart Leune van Graffitipro in samenwerking met de studentcompany DIMINDS.
Kindercollege
Het kindercollege is een initiatief van de gemeente Capelle, die zo jeugdparticipatie wil bevorderen. Het kindercollege bestaat uit twaalf Capelse kinderen van verschillende basisscholen. Een schooljaar lang zetten zij zich in om Capelle nog leuker en mooier te maken. Naast deze projectdag zette het kindercollege zich al eerder in voor eenzame ouderen en het speciale kindpakket van Voedselbank Capelle aan den IJssel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 20 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42