Afbeelding

Wethouders op avontuur in de techniek

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle/Krimpen aan den IJssel - Op dinsdag 27 juni bezochten wethouder Josien van Cappelle van gemeente Capelle aan den IJssel en wethouder Arnold de Leeuw van gemeente Krimpen aan den IJssel een techniekles op basisschool De Balans. De afgelopen maanden gingen ongeveer 450 basisschoolleerlingen uit Capelle, Krimpen en Krimpenerwaard op avontuur in de techniek. De lessen zijn in opdracht van de gemeenten verzorgd door de heer Peter de Vries van LBT|Sight samen met lokale ondernemers. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en activiteiten in de klas hebben de leerlingen kennis gemaakt met werken in de techniek. Het project ‘Op avontuur in de techniek’ wordt afgesloten met een open bedrijvendag.


Wethouder Arnold de Leeuw: “Het werkt als je jongeren de praktijk van de techniek laat ervaren. Leuk om te zien hoe ze allemaal enthousiast meedoen want onze bedrijven hebben de jeugd hard nodig.
Wethouder Josien van Cappelle: “Het is mooi om te zien en te horen hoe enthousiast leerlingen en leerkrachten op de les reageren. Ik hoop dat ze komende zaterdag ook allemaal een kijkje in de keuken gaan nemen. En daarna misschien een keuze maken voor een opleiding in de techniek”.

Open bedrijvendag
In de Krimpenerwaard, Capelle en Krimpen aan den IJssel behoren een groot aantal bedrijven tot de maakindustrie. Bedrijven met bijzondere producten waar we als regio trots op mogen zijn! Met uitzondering van de scheepsbouw zijn veel inwoners onbekend met wat deze bedrijven maken. En onbekend, maakt onbemind. Maar juist deze bedrijven zitten te springen om personeel.
Om te laten zien wat voor een mooie en interessante bedrijven in deze regio zijn gevestigd, geven zo’n 30 bedrijven op zaterdag 1 juli een kijkje achter de schermen. Bijna alle deelnemende bedrijven verzorgen rondleidingen. Bij een aantal organisaties kunnen jongeren zelf de handen uit de mouwen steken.

Op www.krimpenaandenijssel.nl/bedrijvendag staat wat er allemaal doen en te beleven is bij de verschillende bedrijven. Naast de activiteiten bij de bedrijven is de ‘Alles is techniek experience’ aanwezig. Daar kunnen jongeren op een aantrekkelijke manier kennismaken met de vele mogelijkheden die techniek te bieden heeft.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 18 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15