Afbeelding

Eerste vakantiepaspoorten uitgereikt in Capelle

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Op basisschool De Klim-Op, locatie Roerdomplaan, presenteerden wethouders Eric Faassen en Josien van Cappelle afgelopen woensdag het Jeugd Vakantiepaspoort 2017 en BSN-brochure 2017-2018 aan de kinderen van klas 7b. Alle kinderen op Capelse basisscholen krijgen het Jeugd Vakantiepaspoort en de BSN-brochure nog voor de vakantie op school uitgereikt. Beide boekjes worden gratis beschikbaar gesteld door gemeente Capelle aan den IJssel. Hiermee kunnen de kinderen deze zomer allerlei leuke, voordelige activiteiten ondernemen.

Jeugd Vakantiepaspoort

De leerlingen uit groep 7b namen het Jeugd Vakantiepaspoort vol enthousiasme in ontvangst. Wethouder Eric Faassen (Sociale Zaken): “Het is goed om te zien dat het Jeugd Vakantiepaspoort altijd met zo veel plezier ontvangen wordt. Met het paspoortje is er met de name voor de kinderen die niet of maar kort op vakantie gaan ook nog genoeg te beleven. Dit jaar zijn er meer dan 150 bestemmingen waar je met korting of zelfs gratis heen kan gaan. “ Het Jeugd Vakantiepaspoort 2017 is geldig van 8 juli t/m 20 augustus 2017. Vanaf 1 juli is er meer informatie te vinden op de website van het Jeugd Vakantiepaspoort http://www.jeugdvakantiepaspoort.nl/.


Het Jeugd Vakantiepaspoort is ook los aan te schaffen in het Capelse gemeentehuis voor €4,50. Het Jeugd Vakantiepaspoort is alleen geldig voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het is dus ook leuk voor neefjes, nichtjes en kleinkinderen die tijdens de zomervakantie in Capelle komen logeren.

Fotowedstrijd

Aan het Jeugd Vakantiepaspoort 2017 is een fotowedstrijd voor kinderen gekoppeld. Om mee te doen mogen zij een foto uploaden op de website http://www.jeugdvakantiepaspoort.nl van zichzelf op één van de vele bestemmingen uit het Vakantiepaspoort. Het winnende kind mag dan met de hele school op schoolreis naar Linnaeushof, Europa’s grootste speeltuin.

BSN-Brochure 2017-2018

Na de vakantie is er ook in Capelle weer genoeg te bleven, wethouder Josien van Cappelle (Onderwijs) vertelde de klas: “In de nieuwe BSN-brochure staan activiteiten waar alle kinderen uit Capelle aan kunnen deelnemen. Een groot aantal activiteiten is gratis maar voor sommige wordt een kleine bijdrage gevraagd. Net als voorgaande jaren hebben we het aanbod ook dit jaar uitgebreid. Ga bijvoorbeeld kennismaken met verschillende sporten, muziek of theater. Daarnaast staan er sinds dit jaar ook leuke Capelse voorzieningen in de BSN-brochure. Zoals de Waterspeelplaats en het Klimbos in het Hitlandgebied aan de rand van Capelle.”


De BSN-brochure is ook te downloaden via de website van Schoolbreed Capelle, http://www.schoolbreedcapelle.nl/. Op deze site staan ook de BSN-activiteiten die per school worden aangeboden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 23 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20