Afbeelding
Foto: Lawrence Spierings

Oproep aan mantelzorgers: schrijf in bij Welzijn Capelle!

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Wie langdurig zorgt voor iemand anders is mantelzorger. Mensen die zorgen voor een inwoner van Capelle kunnen zich aanmelden als mantelzorger. Zij komen dan ook in aanmerking voor de Mantelzorgpas Capelle.

Mantelzorg is de naam die gebruikt wordt voor mensen die ondersteuning, hulp of zorg geven aan iemand met wie ze een sociale relatie hebben. Het gaat om een langdurige onbetaalde inzet voor iemand met een beperking of chronische ziekte/aandoening. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden bij Welzijn Capelle. Dit kan door het invullen van het aanmeldformulier op de website www.welzijncapelle.nu of door het opvragen van een aanmeldformulier bij het Servicepunt Mantelzorg via 010 - 264 02 20.

Folders
In de folder ‘Servicepunt mantelzorg’ staat in het kort hoe mantelzorgers zich kunnen aanmelden en wat het Servicepunt Mantelzorg voor hen kan doen. Mantelzorgcoördinator Dineke Schaaphok omschrijft: “Een luisterend oor, informatie, advies, ondersteuning en het vinden van mogelijkheden voor respijtzorg”. Dit wordt verzorgd in persoonlijk contact, tijdens bijeenkomsten en door middel van het infobulletin mantelzorg dat vier keer per jaar verschijnt. Ook wordt in de folder de Mantelzorgpas Capelle toegelicht. De Mantelzorgpas Capelle is een waarderingspas van de gemeente Capelle waarmee mantelzorgers voordelen krijgen bij lokale winkeliers, maatschappelijke en culturele partners in Capelle.

Waar liggen folders?
De folders zijn te verkrijgen op de diverse locaties waar Welzijn Capelle werkzaam is. Ze kunnen ook worden opgehaald bij de gemeente, het Wmo-loket, de bibliotheek en zorglocaties. Organisaties zoals kerken, vrijwilligersverenigingen of zorgorganisaties, die nog geen folders hebben ontvangen en die wel folders willen neerleggen, kunnen contact opnemen met het Servicepunt Mantelzorg, 010 - 264 02 20.

Oproep
Al wel ingeschreven, maar toch nog geen pas ontvangen? Neem dan even contact op met het Servicepunt Mantelzorg, 010 - 264 02 20.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15