Afbeelding

Nieuw groen schoolplein en nieuwe naam voor OBS De Octopus

Algemeen 42 keer gelezen

Op vrijdag 30 juni was er groot feest bij basisschool De Octopus. Naast de opening van het vernieuwde groene schoolplein, heeft de school ook haar nieuwe naam: Kindcentrum Ontdekrijk onthuld en komt er na de zomervakantie een nieuw lesprogramma.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het realiseren van het grootste groene schoolplein van Capelle aan den IJssel. Tegels hebben plaatsgemaakt voor beplanting, bomen, boomschors, bijzondere speeltoestellen en een voetbalveld. Op verzoek van leerlingen is een geheim pad aangelegd en de kleuters beschikken over een modderkeuken, waar ze ongeremd vies mogen worden.

Een groen plein voor de hele buurt

Het schoolplein is niet alleen een belevenis voor leerlingen van de school, maar gaat ook een buurtfunctie vervullen. Buiten schooltijd en in de vakanties mogen kinderen en buurtbewoners gebruik maken van de groene pleinen om te spelen en te tuinieren in de bijbehorende moestuin. Bij een nieuw groen uiterlijk van de OBS De Octopus hoort ook een nieuwe onderwijskoers. Meerdere leerkrachten gaan een grote groep leerlingen lesgeven. De nieuwe naam Ontdekrijk, die directeur Sandra van der Rest vrijdag heeft onthuld, past hier uitstekend bij.

De realisatie van het groene schoolplein is voor een groot deel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Van Cappellen Stichting en ondersteuning vanuit de gemeente. Hoogheemraad Dorenda Gerts van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) heeft De Octopus tijdens de opening een cheque overhandigd die zij gaan besteden aan een verdere verduurzaming van het schoolplein. Zo wordt er met de bijdrage van HHSK regenwater, dat op het dak valt, opgeslagen in een ondergrondse tank van 3000 liter. Dit water wordt hergebruikt voor de tuinen om bij droogte te besproeien. Ook kan regenwater via verdiepte plekken, wadi’s, naar de bodem in plaats van naar het riool. Deze maatregelen zijn hard nodig om te kunnen omgaan met de gevolgen van de klimaatverandering. Het nieuwe schoolplein zal kinderen, ouders en buurtbewoners mooie voorbeelden laten zien die inspirerend zijn.

Duurzaamheidsagenda
De gemeente werkt aan het vergroenen van de stad als onderdeel van de Duurzaamheidsagenda. Het vergroenen van de schoolpleinen draagt hier aan bij. Meer informatie over de duurzaamheidsagenda: www.energiewijzercapelle.nl.

Het hoogheemraadschap heeft een bijdrageregeling voor bewoners die samen maatregelen willen nemen ter bevordering van duurzaam waterbeheer en / of waterbewustzijn www.hhsk.nl/bijdrageregeling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30