Afbeelding

Ingezonden: Gros Capelse partijen tegen bebouwing Oeverrijk

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Het merendeel van de politieke partijen in Capelle ziet de bebouwingsplannen voor Oeverrijk niet zitten. Het onderwerp stond op 6 juni op de agenda van de Raadscommissie Stadsontwikkeling- en Beheer.

Tijdens de vergadering kwam de conceptvisie “Landelijk Capelle” aan de orde. Deze geeft vorm aan de ontwikkelingen in de ’s- Gravenweg, Bermweg, Oeverrijk, ‘s-Gravenweteringpark en het kruispunt Bermweg/Kanaalweg. Het idee is om Capellenaren “te laten genieten van natuur en historie”, betere en veiligere verbindingen te realiseren, de Kanaalweg verder te ontwikkelen, het bijzondere karakter van het winkelgebied aan de Bermweg verder te ontwikkelen en die locaties die de “toegangspoorten zijn tot landschap en historie”. Hiervoor zijn diverse projecten ontwikkeld. Om de realisatie ervan te financieren zijn ook drie woningbouwlocaties ingebracht. In Oeverrijk is de bouw van 30 woningen voorzien.

Minder plannen

De leden van de Raadscommissie kunnen zich vinden in de conceptvisie “Landelijk Capelle”. Toch is lang niet iedereen blij met de plannen voor woningbouw in de verschillende gebieden. Alleen Leefbaar Capelle en D66 stemmen hier volledig mee in. De VVD wil in Oeverrijk minder woningen. De fracties van CDA, ChristenUnie, PvdA, SP en SGP willen liever helemaal niet bouwen. Ze zijn zich bewust dat dit ook minder geld betekent om de plannen voor Landelijke Capelle te financieren. De partijen vinden echter dat er dan maar minder plannen moeten worden uitgevoerd.

Bezwaren

In mei schreef Mats Bergman (PvdA) op de website van zijn partij: “Als PvdA blijven we van mening dat Oeverrijk groen moet blijven. Bij het stemmen over het koersdocument Landelijk Capelle hebben we vóór het plan maar tegen Oeverrijk gestemd. Hiermee zetten we ons niet buitenspel. Steeds meer partijen komen tot de ontdekking dat er verschillende bezwaren zijn bij het bouwen op Oeverrijk.”

Inzage

De plannen uit de conceptvisie Landelijk Capelle liggen tot en met augustus ter inzage aan Capellenaren. In september komt de Raadscommissie weer bij elkaar en geeft een laatste mening. Vervolgens komt het in de Raad tot een definitief besluit.

Meer informatie: www.groenoeverrijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 21 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws gisteren
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20