Overgrootouders Cornelis Stout en Grietje Noomen met Marry's grootvader (staand, derde links) en zijn broers.
Overgrootouders Cornelis Stout en Grietje Noomen met Marry's grootvader (staand, derde links) en zijn broers.

Marry wil al haar familieleden een gezicht geven

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle/Krimpenerwaard - Marry den Ouden-Stout (68) uit Capelle is bezig met een stamboom van haar familie. “Voor het boekje dat ik maak over het geslacht Stout, ben ik op zoek naar kleinkinderen van vier broers van mijn grootvader. Ik wil deze broers via foto’s en verhalen in mijn boekje ‘een gezicht geven’.”

Marry vertelt: “Nadat ik gestopt ben met werken in 2005, ben ik begonnen met het maken van mijn stamboom. Na een aantal jaren had ik de stamboom redelijk compleet vanaf 1590. Maar het bleef wel bij namen en jaartallen. Nadien ben ik begonnen zoveel mogelijk over hun levens te verzamelen via de Rechterlijke en Notariële Archieven. Zo werd steeds meer over hun levens bekend. Na 1812 kwam ik, via geboorteakten en huwelijksakten en bevolkingsregistratie, steeds meer over mijn voorouders te weten. Later ontstond het idee om er een boekje van te maken.”

Wie weet meer?

Marry is nu op zoek naar informatie over de broers van haar grootvader. “Mijn opa was Aalbert Stout (1888-1949). Hij is geboren te Bergambacht en was gehuwd met Marrigje Visser. Hij was schipper van beroep. Zijn ouders waren Cornelis Stout en Grietje Noomen. Mijn grootvader had zeven broers. Van één broer weet ik inmiddels meer, omdat ik contact heb met familie van hem.”

Marry is nog op zoek naar informatie over de andere broers. Jacob Stout (1877-1939) was gehuwd met Adriana Prins en woonde in Bergambacht. Jan Stout (1885-1942) was gehuwd met Pietertje Prins en woonde Krimpen aan den Lek. Hij was korenmolenaar. Smid Huibert Stout (1892-1959) was gehuwd met Willempje van Nieuwpoort en woonde ook in Krimpen aan den Lek. Adrianus Stout (1881-1965) uit Krimpen aan den Lek was gehuwd met Cornelia Burger en was stuurman op de Lekboot. Gerrit Stout (1880-1946) uit Lekkerkerk was gehuwd met Geertje Bouter en was korenmolenaar. Willem Stout (1883- 1937) was ongehuwd en woonde in Bergambacht. Hij was molenaar.

Reageren

Herkennen mensen de namen van grootouders of overgrootouders, dan kunnen ze contact opnemen met Marry via j.a.denouden@casema.nl of 06 1120 3809. Marry: “Ik kan de mensen die iets beschikbaar stellen bezoeken en foto’s worden door mij gescand en weer geretourneerd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 19 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 21 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws gisteren
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02