Afbeelding

Hagelpasta van opa Henk genomineerd voor Noviteitenprijs

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle – De succesvolle hagelpasta, uitgevonden door Capellenaar Henk Kramer, is genomineerd als Beste Noviteit 2017. Die verkiezing is een initiatief van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland.

Door Kor Kegel

De hagelpasta is een combinatie van hagelslag en chocoladepasta, samen in één potje. Geniaal in zijn eenvoud, maar volgens fabrikanten om allerlei natuurkundige redenen onmogelijk om in één pot te doen.

Henk liet zich niet overtuigen en ging te rade bij TNO-uitvinders en chocoladedeskundigen en wat onmogelijk leek, bleek mogelijk. Intussen ging hij samenwerken met Yvon Strooker van delicatessenzaak La Culina in Putten. Dat bracht meteen een stroomversnelling in het proces. Samen brachten ze in maart als eerste een Crispy-versie uit, chocoladepasta met chococrispy¹s. Hagelpasta bevat geen conserveringsmiddelen en bevat veel minder suiker dan in vergelijkbare zoete broodsmeersels.

De 71-jarige Henk Kramer kwam op het idee toen hij zijn kleinzoons boterhammen zag smeren met chocoladepasta om er vervolgens hagelslag op te strooien. ,,Wat vreemd dat dat niet uit één potje kan krijgen!’’ zei hij.

Inmiddels hebben Henk en Yvonne er geen spijt van dat ze het bedrijf HeY hebben opgericht, dat patent heeft aangevraagd op de hagelpasta.

Henk Kramer geniet in Schiedam en Vlaardingen nog steeds bekendheid door zijn eerdere initiatieven. Als kampioen dameskappen bij V & D in Vlaardingen was hij ook voorzitter van de Nederlandse Kappersbond. Daarnaast startte hij het Nederlands Artiesten Buro, dat met zanger Lobo in 1981 een tophit had met ‘The Caribbean Disco Show’. Deze medley met songs van Harry Belafonte kwam in 31 landen op nummer één van de hitlijsten. Voorts ontwierp Henk Kramer business-events en vernieuwde hij zakelijke concepten.

Op de vakbeurs Foodspecialiteiten 2017 zal hagelpasta met proeverijen aanwezig zijn. De beurs is op dinsdag 26 en woensdag 27 september in Houten. Dan zal ook de winnaar van de Beste Noviteit 2017 bekend worden gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 gisteren
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30