Afbeelding

Wijkwinkels Schenkel en Schollevaar zoeken vrijwilligers

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - In Capelle aan den IJssel zijn vier wijkwinkels. In Middelwatering, Oostgaarde, Schenkel en Schollevaar. De wijkwinkels vervullen een belangrijke rol in het bieden van hulp en ondersteuning aan wijkbewoners. De wijkwinkels in Schenkel en Schollevaar, onderdeel van Huis van de Wijk, zijn dringend op zoek naar baliemedewerkers en wijkwinkelmedewerkers. Kijk ook eens op www.capelledoet.nl.

Bij de wijkwinkels kunnen wijkbewoners terecht met administratieve of financiële vragen over huur, verzekeringen, energie, telefonie of belastingen. Er is deskundige hulp aanwezig om te helpen bij het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld zorg- en huurtoeslag of belastingaangifte. Maar ook voor een praatje, een kop koffie of informatie over allerlei onderwerpen, staan de enthousiaste vrijwilligers klaar. Een afspraak maken is niet nodig. Loop gewoon eens binnen!

Wijkwinkel Schenkel en Schollevaar
Wijkwinkel Schenkel maakt onderdeel uit van Huis van de Wijk, Bongerd 2A. De wijkwinkel is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Wijkwinkel Schollevaar maakt deel uit van het Huis van de Wijk Picasso, Stationssingel 20. De Wijkwinkel is nu geopend op maandag van 10.00 – 12.00 uur. Ilya Tiebout: ”Dat moet natuurlijk veel vaker, maar dan hebben we daar wel vrijwilligers voor nodig!” Op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 – 12.00 uur is de balie van Huis van de Wijk geopend.

Baliemedewerkers gezocht
Bij deze gastheerfunctie horen taken als het openen van de wijkwinkels, het ontvangen van bezoekers, het aanbieden van koffie en thee en het maken van een praatje met de bezoekers. Ook licht administratief werk zoals het bijhouden van de roosters worden door deze vrijwilligers verzorgd. Kortom, leuke, afwisselende taken die in overleg kunnen worden ingepland.

Wijkwinkelmedewerkers gezocht
Bij deze functie horen taken als het beantwoorden van vragen van bezoekers, het invullen van formulieren, het bieden van praktische ondersteuning bij administratieve zaken. Maar ook het uitleggen van brieven en het ondersteunen bij het schrijven van brieven. Het is een leuke vrijwilligersfunctie met afwisselende taken. Ervaring met het efficiënt regelen van een administratie en het schrijven van brieven is wel nodig. Nieuwe vrijwilligers worden ingewerkt door ervaren vrijwilligers die het klappen van de zweep kennen.

Interesse?
Kijk voor meer informatie op www.capelledoet.nl. Of neem contact op met het VrijwilligersInformatiePunt, telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur via 010 – 264 02 20.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 12 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00