Dylani is ontzettend blij met haar gouden medaille. (Foto: Margriet van Dam)
Dylani is ontzettend blij met haar gouden medaille. (Foto: Margriet van Dam)

Dylani (13) uit Capelle is kampioen kunstrolschaatsen

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - Dylani Smit (13) gaat vrolijk de zomervakantie in. Ze heeft het NK Roldansen, dat op 1 en 2 juli plaatsvond, gewonnen. Ze mag heel trots zijn op haar gouden medaille.

Door Margriet van Dam

“Ik ben van paardrijden af gegaan en ik ging voor de fun rolschaatsen”, vertelt Dylani. “Eerst op inlines en toen die te klein werden op normale rolschaatsen. Ik was op zoek naar een nieuwe sport en ik wilde iets met dans doen.” Zo ontdekte ze Skate Fever, de rollerdisco met een indoor rolschaatsbaan in Capelle. Bijna elke dag was ze daar te vinden op haar skates. Op internet zocht ze dansoefeningen op die ze in Skate Fever uitvoerde. Daar werd ze bijna twee jaar geleden gespot door de rolschaatsvereniging Rolling ‘90 uit Moerkapelle. Nu traint ze daar drie keer per week. Ze doet mee aan wintershows, solo- en groepswedstrijden.


Dylani moest drie solowedstrijden hebben gereden, voordat ze met het NK mee mocht doen. Tijdens dit Nederlands Kampioenschap moest ze drie dansen uitvoeren. “De eerste twee gingen goed”, zegt ze. “Bij de derde heb ik een beetje ‘wiebeltjes’ gemaakt.” Toen ze hoorde dat ze kampioen was, maakte ze een vreugdesprongetje (zonder rolschaatsen aan).


“Ik kan mezelf erin kwijt”, legt Dylani uit waarom ze kunstrolschaatsen zo leuk vindt. “Emotie kan je heel goed uitbeelden in de vrije dans.” De vrije dans heeft een thema en laat echt een verhaal zien. Vriendinnen van de jonge kampioen vinden het heel knap wat ze kan en zijn betrokken. Soms gaan ze mee rolschaatsen in Skate Fever. “Het kan hun niet ontgaan”, zegt Ilona. “Hoeveel procent van de dag praat ze er niet over? Skate Fever is ons tweede thuis.” “Volgend jaar hoop ik dat het nog een keer lukt”, zegt Dylani over het vervolg. “Mijn grootste droom is om naar de Europa Cup te gaan. Ik ben daar al voor geselecteerd.” En verder staan Frankrijk en Portugal op het programma.

Sponsors
Dylani en haar ouders zijn op zoek naar sponsors, want kunstrolschaatsen is een dure sport. Kleding, reizen, het onderhouden van de skates en het verblijf in het buitenland. Het kost allemaal veel geld. Sponsors kunnen mailen naar ilona.dekoningsmit@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws gisteren
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33