De familie Bravenboer en Maxime (tweede van rechts).
De familie Bravenboer en Maxime (tweede van rechts).

‘Maxime mag meeliften op ons geluk’

Algemeen 43 keer gelezen

Sinds de Franstalige uitwisselingsstudent Maxime uit België elke ochtend aan haar ontbijttafel plaatsneemt, staat er standaard een pak hagelslag puur op het boodschappenlijstje van Manuela Bravenboer. De familie Bravenboer uit Ede is een van de leuke, warme en open gastgezinnen die het High School Holland programma mogelijk maken. Ook in Capelle aan den IJssel en omstreken zoekt Travel Active vanaf augustus gastgezinnen voor uitwisselingsstudenten uit Thailand, Australië, Taiwan, Brazilië, Japan, Amerika, Canada, Italië, België, Mexico en Venezuela.

Capelle - Manuela en haar man hebben twee zonen op de middelbare school en lazen bij toeval een oproep van Maxime die een gastgezin zocht. “Het is voor ons hele gezin een fantastische ervaring geweest. Maxime mag gewoon een poosje meeliften op ons geluk. Ik zag hem in negen maanden veranderen in een man. Zijn ouders zullen versteld staan van hoe hij in alle opzichten is gegroeid.”

Mensen uit het noorden of zuiden, uit stad of dorp, met of zonder kinderen, of van wie de kinderen al de deur uit zijn: het maakt niet uit. Zolang ze enthousiast zijn, openstaan voor een interculturele ervaring en bereid zijn om een jongere van tussen de vijftien en achttien jaar op vrijwillige basis een gezellig en veilig thuis te bieden. De meesten komen net als Maxime voor een semester of schooljaar. Ook voor korter verblijf zoekt Travel Active gastgezinnen. Er zijn studenten die voor twee of drie maanden komen en gezinnen die zich alleen aanmelden als aankomstgezin.

Als gastgezin haal je op een bijzondere manier de wereld in huis en bouw je mee aan bruggen tussen culturen en vriendschappen voor het leven. Maar Manuela waardeert door de komst van Maxime ook – meer dan voorheen – kleine vanzelfsprekendheden of de humor die schuilt in de ongewoonheid van het alledaagse. Omdat ze zelf ooit als Duitse jonge vrouw naar Nederland emigreerde, herkende ze de verwondering van Maxime over onze fietscultuur en onze ongeschreven regels.

Travel Active verzorgt een goede voorbereiding, tussentijdse evaluatie en biedt gastgezinnen altijd een aanspreekpunt in de buurt. De student valt onder de verantwoordelijkheid van Travel Active en de eigen ouders. Gastgezinnen zijn dus niet wettelijk aansprakelijk. Het gastgezin betaalt kost en inwoning, Travel Active betaalt de ouderbijdrage voor school. Alle andere kosten zoals excursies, schooluitstapjes en vervoer betaalt de student.

Meer informatie

Op www.travelactive.nl/high-school-holland is meer informatie te vinden. Je kunt ook contact opnemen via 06 1258 6382 of gastgezintravelactive@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 21 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 22 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02