Foto:

Capelle Campus Lekker in je lijf, gezond in je lichaam

  •   keer gelezen

Capelle - Tijdens de herfstvakantie van maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober organiseren de basisscholen in Oostgaarde, Sportief Capelle, Gemeente Capelle aan den IJssel, Bibliotheek aan den IJssel, Noes Fiolet, CJG, Vreedzame Wijk, Ontmoetingstuin Hitland, Zadkine College en Welzijn Capelle de Capelle Campus voor een selectie van 20 kinderen uit de groepen 5, 6 en 7 in Oostgaarde.


Het idee voor het organiseren van de Capelle Campus is ontstaan uit een vraag van de basischolen in de Capelse wijk Oostgaarde. Zij hebben buurtcoach Astrid Keerveld en kinderbuurtcoach Isabelle van de Bergh gevraagd met hen mee te denken. “De scholen constateerde dat er in de lange zomervakantieperiode al snel een leerdip ontstaat bij kinderen”, zegt Isabelle. “Door in de week van de herfstvakantie een programma te organiseren waar kinderen op onderzoekende wijze leren, hopen we aan te bieden wat de kinderen nodig hebben.”

Het thema van de Capelle Campus is ‘lekker in je lijf, gezond in je lichaam’. Aan de hand van dit thema krijgen de kinderen verschillende workshops die te maken hebben met het lichaam gezond houden, zoals een yoga workshop en een workshop gezond koken. Ook leren de kinderen uiting geven aan hoe zij zich voelen, met onder andere een muziekworkshop en door het schrijven van een rap of gedicht. Aan het einde van de week verzorgen de kinderen een eindoptreden op het Zadkine Startcollege, waarbij alle ouders, familie en vrienden welkom zijn.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten