Afbeelding

OpStapBus naar Openluchtmuseum Arnhem

Algemeen 45 keer gelezen

Capelle - Op 21 juli ging de OpStapBus van Welzijn Capelle weer op pad. Chauffeur Cees de Rooij en Anneke Bosgieter begeleidden de excursie naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Na vertrek uit Capelle, zijn we koffie gaan drinken bij een gelegenheid aan de Reeuwijkse plassen. Het was heerlijk weer, een beetje wind, maar zonnig. Er waren 4 dames meegegaan. De sfeer zat er al snel goed in, want er werd wat op los gekletst.

Om ongeveer 12.00 uur kwamen we aan bij het Openluchtmuseum. Gelukkig was het niet druk; we hoefden niet lang te wachten op een toegangskaartje, zodat we direct het park in konden. Het was mogelijk om het park op eigen gelegenheid te bekijken of mee te gaan met een gratis rondleiding door een gids. De gids vertelde over het leven van de mensen, die vroeger hebben geleefd en liet ons de huisjes zien, waarin zij hebben gewoond. In één ervan leefden de mensen samen met het vee in één ruimte. In deze tijd kun je je dat nauwelijks voorstellen. Ook was er veel armoede, vanwege de gezinsgrootte. Naast de verschillende huisjes, zijn er verschillende boerderijen, ambachtelijke werkplaatsen, molens, een kerk, een schooltje, een melkfabriek, een ophaalbrug en een rijdende tram te zien.

De dames hebben het erg naar hun zin gehad. Zij hebben veel met de tram gereden, het snoephuisje bezocht waar nog ouderwets snoep werd verkocht, zoals polkabrokken, trekdrop, zuurstokken en nogablok. Heerlijk, maar niet goed voor de lijn! Op het park was ook een restaurant aanwezig, dat voorzag in een goede en betaalbare lunch.

Na een heerlijke ontspannen dag zijn wij op ons gemak naar huis gereden. Rond 18.00 uur was iedereen weer thuis. Ook mee met de OpStapBus kijk op www.welzijncapelle.nu bij Senioren voor het programma of bel naar het VIP 010 – 264 02 20.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15