Afbeelding
Foto: kakelversdichtwerk.nl

Stadsperformer voor Capelle gezocht!

24 okt, 12:56 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - De gemeente Capelle aan den IJssel zoekt een stadsperformer en roept Capellenaren op zich aan te melden. De stadsperformer volgt per 1 januari 2018 vertrekkend stadsdichter Miranda de Haan op, die de afgelopen twee jaar Capelse poëzie verzorgde bij verschillende Capelse evenementen. Een vakkundige jury buigt zich over de kandidaten en maakt in het nieuwe jaar de stadsperformer bekend.

Wethouder Josien van Cappelle: “We zijn op zoek naar talentvolle, enthousiaste Capellenaren die niet alleen Capelle, maar ook culturele en creatieve diversiteit duidelijk een warm hart toedragen. Of het nu dansen, zingen, toneel, mime, spoken word, rap, illustratie is of een combinatie ervan, het maakt niet uit, als je er maar in uitblinkt.” Belangrijk is dat de opvolger van de stadsdichter een performer is die op locatie iets kan opvoeren en iets oplevert dat kan worden gepubliceerd: een tekst, muziek, een foto of filmpje. De stadsperformer wordt voor twee jaar geworven en treedt zes keer per jaar op bij Capelse evenementen. Die krijgt daarvoor ook een kleine vergoeding.

Kandidaten kunnen zich voor 1 december opgeven, door een link van hun video te mailen naar stadsperformer@capelleaandenijssel.nl. In december horen kandidaten die zich hebben opgegeven of ze auditie mogen doen voor de jury. In de jury zitten Miranda de Haan, theatermaker Wendy Hoogendijk, artistiek leider Capsloc Desiree Bellaard, wethouder Josien van Cappelle en burgemeester Peter Oskam.

De stadsperformer is onderdeel van het cultuurbeleid van de gemeente. Daarmee wil de gemeente dat cultuur een belangrijke plaats inneemt in Capelle en dat verder verstevigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05