Afbeelding

Ingezonden: Geraakt door kanker? Je staat er niet alleen voor!

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - Coach Connect bij kanker is een landelijk kwaliteitsnetwerk van ervaren coaches. Coaching is een relatief nieuwe vorm van ondersteuning voor mensen met kanker en hun naasten. In Capelle is Marja Glaubitz vanuit haar praktijk aangesloten bij Coach Connect.

Yess Beniers, oprichtster van Coach Connect, heeft zelf twee keer kanker gehad. In die tijd was deze vorm van ondersteuning er niet. Waar ze behoefte aan had was een coach waar zij een klik mee had. Een coach is eigenlijk een “reisgenoot”; vanaf het moment van de diagnose kan hij of zij je ondersteunen. Tijdens een zware behandelperiode, maar juist ook daarna. Wanneer beter worden niet meer gaat lukken of als re-integratie in het werk aan de orde is. Yess’ eigen gemis aan zo’n vorm van ondersteuning heeft haar geïnspireerd om deze organisatie op te zetten.
Yess: “Kanker verandert voorgoed je leven, hoe het ziekteproces ook verloopt. Dan is het zó fijn dat er door Coach Connect een coach voor je wordt gezocht met wie je die klik ook helemaal voelt en die die reis ook echt met je kan en wil maken!”                

Maar één belang
Hoe betrokken, liefdevol en behulpzaam je naasten ook zijn, zij hebben ook hun eigen emoties en zorgen. Jouw coach heeft maar één belang: dat het met jou weer beter gaat. Dat jij zoveel mogelijk de regie over je eigen leven terug krijgt. Dat je, hoe gek dat misschien ook klinkt, weer kan genieten van kleine bijzondere dingen die er óók zijn.

Geweldig geholpen
Eric-Jan kreeg de diagnose darmkanker. Na de operatie werd hij wakker met een stoma. Dat gaf veel ongemak en hij was erg blij toen hij sterk genoeg was voor zijn hersteloperatie. Ondanks dat dat goed verliep bleef hij moeite houden met het goed verdelen van zijn energie. Te veel belasting zorgde de volgende dag steevast voor misère.


“Maar ik ben geweldig geholpen door mijn coach, Marja Glaubitz. Zij is aangesloten bij Coach Connect en heeft haar praktijk in Capelle aan den IJssel. We hebben samen een puntensysteem opgezet waarmee ik al mijn activiteiten qua belasting kan wegen. Een middag samen om tafel, in alle rust. Uitgaan van mijn eigen lichaam. Dat kon ik niet alleen. Daar had ik even iemand bij nodig die de goede vragen stelde. En nu werk ik er dagelijks mee en kan ik aansterken; mijn lichaam wordt niet meer overvraagd.”

En wie betaalt dat
Bij Coach Connect bij kanker zijn coaches aangesloten die werken vanuit verschillende disciplines. Er werken kindercoaches, gezinscoaches, re-integratiecoaches, jongerencoaches, coaches gespecialiseerd in rouw en verliesbegeleiding en coaches voor in de palliatieve fase. De klik die we zoeken moet er zijn zowel qua deskundigheid als op het persoonlijke vlak.
Steeds meer zorgverzekeraars zien het belang in van deze vorm van ondersteuning en vergoeden de kosten.

Meer informatie
Coach Connect bij kanker
085-4019437 (spreek kort de voicemail in en we bellen meestal dezelfde dag terug)
info@coachconnectbijkanker.nl
www.coachconnectbijkanker.nl

Kijk ook op www.borstkankersymposium.nl voor informatie over het jaarlijks symposium door en voor (ex-) borstkankerpatiënten.
Datum: 7 oktober 2017
Locatie: Kasteel de Vanenburg in Putten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 23 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 23 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27