Cloë Wilson neemt afscheid als kinderburgemeester van Capelle.
Cloë Wilson neemt afscheid als kinderburgemeester van Capelle.

Cloë Wilson neemt afscheid als kinderburgemeester

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - De 12-jarige Cloë Wilson, een echte Capellenaar en tot voor kort leerlinge van OBS De Tweemaster, was voor het schooljaar 2016 - 2017 gekozen als kinderburgemeester van Capelle aan den IJssel. Haar idee werd verwezenlijkt en daarmee werden veel mensen blij gemaakt. Binnenkort neemt zij afscheid. Op 25 september worden het kindercollege en de nieuwe kinderburgemeester voor het komend schooljaar beëdigd.

Door Annemarie van der Ploeg

Wat vind jij het mooiste plekje van Capelle?

“Het mooiste plekje van Capelle vind ik het Schollebos, want dat is natuur en ik vind het heel erg leuk om er met mijn vriendinnen doorheen te fietsen.”

Hoe ben je kinderburgemeester geworden?

“Mijn vader kwam ermee. Hij zit in de gemeenteraad in Capelle en had erover gehoord. Hij vond het wel wat voor mij. Ik wist helemaal niet dat het bestond. Toen heb ik Ideeën uitgezocht want je moest een idee hebben voor Capelle aan den IJssel voor je sollicitatie als kinderburgemeester. Mijn vader heeft me een klein beetje geholpen, maar ik heb het voor de rest wel allemaal zelf gedaan. Maar het ging wel goed.”

Hoe vonden jouw vrienden het dat jij kinderburgemeester was geworden?

“Mijn vrienden waren heel blij voor me en vonden het heel leuk. Ze waren best wel enthousiast. Een keer is er een vriendin mee geweest naar een leuk evenement waar het kindercollege naartoe mocht.”

Wat was jouw idee?

“Ik wilde oudere en eenzame mensen wat opvrolijken. Toen kwam ik op het idee van een een high tea en die hebben we georganiseerd in de Vijverhof. Onze hulp van het kindercollege heeft geregeld dat ze daar een high tea mochten houden. De mensen hebben heel veel plezier gehad en op het laatst hebben we zelfs met z’n allen polonaise gelopen. Er was een bandje bij en wij hebben al het eten en drinken geserveerd.”

Wat heb je nog meer gedaan in de tijd dat je kinderburgemeester was?

“Ik heb de speelweek geopend en ik ben met Sinterklaas op de boot geweest. Ook heb ik de motorcrossbaan in Hitland geopend en ik heb natuurlijk de high tea voor de ouderen georganiseerd.”

Wat ga je na je afscheid als kinderburgemeester doen?

“Ik zit op volleybal. Daar had ik in die tijd ook al tijd voor want ik moest twee dagen in de week trainen en op woensdag had ik mijn werk als kinderburgemeester. En op die dag hoefde ik dus niet te volleyballen. Ik heb nog wel meer hobby’s. Ook vind ik het leuk om met mijn zusjes te zingen en te dansen en ik teken ook nog. Nu ga ik eerst de eerste verjaardag van mijn zusje vieren en daarna ga ik nog twee weken naar Italië en een week naar Duitsland. Dus dat wordt heel gezellig.”

Wat vond je er zo leuk aan om kinderburgemeester te zijn en wat wil je graag tegen de nieuwe kinderburgemeester zeggen?

“Het was leuk om ideeën uit te werken. Maar het leukste was dat mijn idee van de high tea werd gedaan. Dat vond ik heel erg leuk. Dat was een hele gezellige dag. Dat was vorig jaar. Ik weet alleen niet meer wanneer dat precies was. Ik wens de nieuwe kinderburgemeester veel plezier en ik hoop dat ze het net zo leuk gaat vinden als ik.”

Wat wil je later gaan doen als je klaar bent met de middelbare school?

“Ik ga na de zomer naar de middelbare school. Ik heb gekozen voor het Comenius College, VWO - TTO, dat is het tweetalig onderwijs. Ik denk dat ik geneeskunde ga studeren maar dat weet ik nog niet zeker. En anders ga ik rechten studeren.”

Over de kinderburgemeester

De kinderburgemeester wordt voor een schooljaar beëdigd. Via het kindercollege, dat bestaat uit Capelse basisschoolleerlingen, houdt de gemeente Capelle contact met de wensen, dromen en ideeën van haar jonge inwoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 21 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 22 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02