Tijdens de Urban Week bij Noes Fiolet kunnen kinderen tussen de 7 en de 12 jaar hun talenten ontdekken.
Tijdens de Urban Week bij Noes Fiolet kunnen kinderen tussen de 7 en de 12 jaar hun talenten ontdekken.

Urban Jeugdweek staat voor plezier met een stukje discipline

Algemeen 43 keer gelezen

Capelle - Kinderen tussen de 7 en de 12 jaar hun talenten laten ontdekken. Dat is het doel van de Urban Jeugdweek die van 14 tot en met 18 augustus door Noes Fiolet met steun van diverse Capelse instanties wordt georganiseerd. Het is de bedoeling om kinderen van de bank af of achter de computer vandaan te krijgen en misschien wel een nieuwe hobby te laten ontdekken voor het nieuwe seizoen. Iedereen kan meedoen en zo kennis maken met verschillende sporten, kunsten, djembe, graffiti en dans. Te veel om op te noemen.

Door Annemarie van der Ploeg

“We willen het talent, dat er op alle gebieden rondloopt, ontdekken en proberen de grenzen om echt iets te gaan doen weg te halen. Deelnemen aan deze week kost maar 3 Euro per dag. De docenten zijn professionele toppertjes, die de kinderen laten kennismaken met een echt vak. We hopen ook dat ze gaan ontdekken en dit niet zien als een spelletje maar de serieusheid ruiken en proeven. We beginnen met instaplessen, maar hebben elke dag ook weer een uitdaging. Iedereen die aan een tweede workshop mee wil doen, moet dan bijvoorbeeld auditie doen. Een beetje knokken en uitdagen is toch leuk?” legt Noes Fiolet uit.

Programma

De week start met djembe, een muzikale opening, en de week eindigt met een graffiti event. Iedereen mag een tekst verzinnen, zoals ‘goodbye’ of ‘we foud it’. Fiolet vervolgt: “We beginnen elke dag om 11.30 uur, stellen de docenten voor en vertellen de dagelijkse planning, Ouders zijn er nog bij. Daarna volgen de workshops en gaan de ouders weg. Aan het einde van de dag komen ze terug en dan is er nog een half uurtje met een host waarin de kinderen laten zien wat ze geleerd hebben. Elke dag wordt er gedurende de hele dag gefilmd door een professionele filmmaker, die de filmpjes op Facebook plaatst. ‘s Avonds kunnen papa, mama, opa of oma dan op Facebook zien wat er die dag gedaan is.

Talent

“Sommige kinderen zijn zo bang om te komen. Ik wil ze een uitdaging geven maar ook weer niet te veel. Plezier is het belangrijkst maar wel met een stukje discipline. Ik wil graag tegen ze zeggen: “Ontdek je eigen persoonlijke talent. Come and have fun. Laat het richting geven aan je sport en aan je beweegbare leven”, besluit Fiolet.

Kijk voor meer informatie over de Urban Jeugdweek op www.noesfiolet.nl/noes-fiolet-urban-jeugdweek-2017/ en op Facebook: Urban Jeugdweek. Aanmelden kan door te mailen naar info@noesfiolet.nl (vermeld: naam, leeftijd, adres en telefoonnummer) of kom langs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 22 uur geleden
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws gisteren
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04