Dementie: verzamelnaam voor aandoeningen gekenmerkt door combinaties van meervoudige stoornissen in verstandelijke vermogens, stemming en gedrag. Het leervermogen kan nog worden gestimuleerd. Er is nog geen geneesmiddel. (Archieffoto: DNK)
Dementie: verzamelnaam voor aandoeningen gekenmerkt door combinaties van meervoudige stoornissen in verstandelijke vermogens, stemming en gedrag. Het leervermogen kan nog worden gestimuleerd. Er is nog geen geneesmiddel. (Archieffoto: DNK) Foto: De Nieuwe Krant

Activiteiten voor ouderen in Schollevaar

Algemeen 78 keer gelezen

Capelle - De werkgroep Anders Ouder Worden uit Capelle aan den IJssel timmert weer volop aan de weg. Van september tot en met december dit jaar staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma, waaronder een rondleiding bij Accent-Praktijkonderwijs, uitstapjes en de geliefde filmmiddagen.

Vanaf 8 september tot en met 15 december 2017 wordt er wederom koersbal gespeeld. Op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in Wijkcentrum Schollevaar, Maria Danneels Erf 20. De twee filmmiddagen zijn op woensdag 11 oktober en 6 december. Dit keer op het grote scherm: de comedy ‘Absolutely Fabulous’ en de Nederlandse productie ‘De Zevende Hemel’.

Op stap met Anders Ouder Worden
Anders Ouder Worden gaat ook met u op pad! Op woensdag 20 september krijgen Capelse ouderen ter kennismaking een rondleiding van een leerling bij Accent Praktijkonderwijs. Ook wordt er een toelichting gegeven door dhr. R. van der Spoel (Horeca vakdocent). Ter vervanging van de Dag Voor De Ouderen is een busreis naar Giethoorn georganiseerd op dinsdag 3 oktober. Natuurlijk inclusief koffie en een rondvaart. Zoetekauwen gaan op dinsdag 7 november mee naar Vlaardingen voor een kleine wandeling en een heerlijke High Tea bij lunchroom ‘Coisas & Loisas’. Op maandag 20 november kun je onder begeleiding van een gids een rondleiding krijgen in het prachtige stadhuis van Rotterdam.

Jaarafsluiting
Net als ieder jaar, sluit de werkgroep graag het jaar weer goed af. Op donderdag 14 december is eenieder van harte welkom in Wijkcentrum Schollevaar, Maria Danneels Erf 20 voor een optreden van het koor Capelle Mundo, onder begeleiding van dirigent de heer Arkadi Gankin. Voor de pauze zingt het koor haar eigen repertoire, waarna de aanwezige gasten kunnen meezingen met kerstliederen.

Activiteiten voor ouderen
De werkgroep Anders Ouder Worden bestaat uit Riekie Kamps, Sija Admiraal, Corrie Hartmans en Mies Hellemons. Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere activiteiten. De werkgroep heeft een handig programmaboekje gemaakt waarin alle informatie staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 7 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55