Afbeelding

Gezelligheid tijdens Zomer Fair in Kleine Zeeheldenbuurt

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - Bijna is het zover het Comité van de Vier dames willen je graag uitnodigen om de Zomer Fair in de Kleine Zeeheldenbuurt in P. Heinstraat – Trompstraat - Ruyterstraat in Capelle aan den IJssel op zaterdag 19 augustus van 08.30 uur tot 15.30 uur te bezoeken.

De Kleine Zeeheldenbuurt is een prachtig plek in Capelle, het is een beschermd dorpsgezicht. Een leuk oud buurtje van Capelle met drie straten wat de meeste inwoners uit Capelle niet kennen. Heel vroeger was dit ook een oude Steenplaats, de Historische Vereniging Capelle die aanwezig is kan je hier veel over vertellen. Hier gaat op 19 augustus de Zomerfair plaatsvinden, de bewoners hebben hun zolders, schuurtjes en kasten opgeruimd en daar is heel veel moois tevoorschijn gekomen. Al deze spullen zet de organisatie op tafels en kramen in de P. Heinstraat, Tromp, en Ruyterstraat voor de verkoop. Als je door het wijkje loopt zie je nog het ‘oude Capelle’. Prachtige pandjes in kleine straatjes.

Boekpresentatie

Tijdens de Zomerfair is er dit jaar veel meer te doen. Zo houden de hoveniers lezingen en kun je bij hen terecht voor vragen over tuinonderhoud. Hovenier Maarten Franken is aanwezig om te vertellen over het tuingebeuren en vragen te beantwoorden van 09.30 uur tot 10.15 in de grote tent, ingang Piet Heinstraat. Piet Boom stelt zijn bedrijfsterrein open vanaf 13.00 uur voor tuinadvies.

Veilinghuis Mak uit Dordrecht komt je oude spullen taxeren (graag vooraf aanmelden). Opbrengst van deze taxaties en van vier kramen gaat naar hospice IJsselOever.

De Historische Vereniging houdt om 11.00 uur een lezing over de Steenplaatsen in Capelle en presenteert hierover een nieuw boek. Vervolgens is er om 11.30 uur de uitreiking van het eerste boek. Het boek is ook tijdens de Zomerfair te koop bij de kraam van de Historische vereniging.

Picknicken

Voor de kinderen zijn er dit jaar ook weer veel activiteiten. Op het speelveld achter de straatjes kan men zelf picknicken. Verder is er koffie/thee verkoop met lekkers, een suikerspinkraam, ijscokar, verkoop van lekkere broden en streekproducten en nog veel meer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 22 uur geleden
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport gisteren
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06
• Jannes van der Heide.
Jannes van der Heide opnieuw benoemd tot tijdelijk wethouder Nieuws 26 mrt, 08:30