Wing Chun lessen beginnen weer in Capelle

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - Heb jij zin om weer lekker te gaan sporten? Maar nu sporten met een doel? Conditie opbouwen en jezelf leren verdedigen? Dan is Wing Chun mogelijk wel iets voor jou!

Wing Chun is oorspronkelijk bedoelt om de kleinere en zwakkere mens in staat te stellen zich te verdedigen tegen grotere en sterkere tegenstanders. Dit doet Wing Chun door middel van korte en snelle technieken, waarbij aanval en verdediging tegelijk plaats vinden. De technieken zijn relatief makkelijk aan te leren en toe te passen. Want op straat heb je te weinig tot helemaal geen tijd om na te denken.

Als er iets op je afkomt krijg je een lichamelijke schrikreactie. Wing Chun maakt onder andere gebruik van deze schrikreacties. Hierdoor kent je lichaam onze stijl voor een groot deel al. Je moet het nu alleen nog op de goede manier en moment leren toe passen. Hierdoor zullen ook jouw bewegingen super snel worden. Doordat aanval en verdediging tegelijk plaats vinden wordt het mogelijk om een aanvaller heel snel uit te schakelen met minimale kracht.

Of je nou wilt sporten om gewicht te verliezen, conditie op te bouwen, meer zelfvertrouwen wilt of voor sociale contacten te zijn. Het kan allemaal bij ons. De Wing Chun trainingen zijn multifunctioneel.

Zin gekregen om het een keer te proberen? Kom 5 minuten van te voren zodat we elkaar even kunnen leren kennen. Neem sportkleding mee en zo licht mogelijke indoor sportschoenen en de rest loopt vanzelf.

De lessen vinden plaats op de maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur. Locatie: Gymzaal Beemsterhoek 338, 2905 XT Capelle aan den IJssel. Leden mogen ook gratis meetrainen op de school in Rotterdam.

Kijk op www.vechtsportschoolcapelle.nl en meld je aan voor een Gratis Proefles. Heb je vragen dan kan je altijd gratis bellen naar 0800-946 42 486. De vechtsportschool is lid van de Nederlandse Wing Chun Federatie, www.wingchun.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws gisteren
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55