In Breukelen is op 25 oktober een avond voor ouders om te praten over knelpunten in de jeugdzorg.
In Breukelen is op 25 oktober een avond voor ouders om te praten over knelpunten in de jeugdzorg.

Maatschappelijk werk voorkomt escalatie

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - Het maatschappelijk werk van Welzijn Capelle helpt Capellenaren door hen inzicht te geven in problemen en hen nieuwe vaardigheden te leren. “Waar interactie is, is kans op miscommunicatie. Zo kunnen ook in een relatie verschillen voor spanningen zorgen”, zegt maatschappelijk werker en aandachtsfunctionaris huislijk geweld, Marjolijn Roomans. “Door samen in gesprek te gaan, kan ik vaak voorkomen dat het escaleert.”

Marjolijn Roomans houdt zich met name bezig met Woningontruimingen met als doel een eventuele huisuitzetting te voorkomen en de financiële situatie te stabiliseren. Dit doet zij in samenwerking met de sociaal wijkteams en de gemeente. Financiële problemen staan in veel gevallen niet op zichzelf en kunnen invloed hebben op andere levensgebieden zoals de partnerrelatie. “Voor mij is het de uitdaging om de essentie er uit te halen. Goed luisteren en lichaamstaal zijn daarbij erg belangrijk”, zegt Marjolijn.

“Ik ben Marjolijn enorm dankbaar voor haar professionele betrokkenheid in de hulpverlening met betrekking tot mijn complexe persoonlijke situatie”, stuurde een van de Capellenaren waarmee Marjolijn in gesprek is gegaan in een WhatsApp bericht. “Dankzij haar praktische veelzijdige aanpak en emotionele steun is mijn leven weer op het juiste spoor.”

Meer begrip voor elkaar

Al bijna 40 jaar getrouwd, maar toch dachten zij beiden dat een scheiding onvermijdelijk was. Na verschillende gesprekken, kreeg Marjolijn een mooi bericht: “Ik wil je bedanken voor het voorhouden van een spiegel. Het heeft mijn ogen geopend en de ergernis verminderd. We praten weer met elkaar en er is begrip voor elkaar. Toch blijft het moeilijk om over de irritaties heen te stappen, maar het gaat lukken hoop ik. Ik zie nu ook in dat dingen ook op een andere manier kunnen en dan ook goed gaan. Dit geeft lucht. Mijn man heeft door jouw inbreng meer begrip voor mij en gaat meer voor wij in plaats van ik. We zijn dus op de goede weg door jouw hulp, waarvoor nogmaals dank.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 16 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00