Afbeelding
Foto: René Brand

Ingezonden: ‘De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’

Algemeen 43 keer gelezen

Capelle - René Brand uit Capelle klaagt al jaren bij de gemeente Capelle aan de IJssel over overlast van hondenpoep en het groenbeleid. Volgens hem zonder succes. Hij stuurt dit ingezonden bericht daarover.

‘De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Politiek Capelle is om de tuin geleid toen de raad instemde het voorhuis van de kinderboerderij om te toveren tot ambtswoning van burgemeester Oskam. Zij kregen van het college te horen dat kinderboerderij De Klaverweide er geen problemen mee had dat de burgemeester zijn intrek zou nemen in het voorhuis.

Politiek Capelle leidt haar eigen kiezers al jaren om de tuin. Sinds september 2012 is er een uitlaatbeleid voor honden. Honden moeten aan de lijn en op niet aangewezen plekken moet hondenpoep opgeruimd worden. Helaas moet je op vele plekken op je tenen door/langs de hondenpoep.

Zo ook het groenbeleid van onze gemeente. Vele plekken worden maar 2x per jaar gemaaid, waardoor het groen( lees onkruid) meters hoog staat. Voor de gemeenteraadsverkiezingen worden wij weken lang als burgers bestookt met allerlei loze beloftes door de politieke partijen, de een nog groter dan de andere.

Uit de verkiezingsprogramma’s van 2014 van enkele partijen:

CU :Van hondenbezitters mag gevraagd worden het vuil op te ruimen wanneer zij hun viervoeter uitlaten buiten een uitlaatzone. Op die plekken is een scherpe handhaving wenselijk.

Leefbaar Capelle :Zwerfvuil, hondenpoep en slecht of geen onderhoud van het groen, de buitenruimte en woningen bepalen vaak het gevoel van (on)veiligheid in de leefomgeving

SGP :De bestrijding van overlast door honden verdient speciale aandacht. Er wordt streng gehandhaafd op het niet opruimen van hondenpoep

D66 :Een algehele opruimplicht voor de hondenbezitter. Verbod voor honden op speelplaatsen blijft in stand.

PvdA :Voor een grote groep Capellenaren, waaronder veel kinderen die bijvoorbeeld in het gras willen spelen, blijft hondenpoep een groot probleem.

Het doel van de PvdA is om de overlast van hondenpoep te minimaliseren en uit de top vijf van grote ergernissen te krijgen.

VVD :Vervuiling wordt waar mogelijk verhaald op de veroorzakers. Denk hierbij aan hondenpoep, zwerfvuil, graffiti, vernieling, etc.

Onze raadsleden vallen elkaar nu af op Twitter en er wordt kritiek geuit op onze burgemeester. Ik snap dit niet en vraag mij dan ook af, knaagt het nooit aan hun eigen geweten, dat ze moedwillig de inwoners van Capelle staan voor te liegen.

Al jaren schrijf ik of er iets gedaan kan worden aan de overlast, dit zijn enkele reacties van onze dames en heren van de politiek die elkaar nu zo afvallen op Twitter op mijn laatste schrijven:

Gezien de toon van uw mail en het uitmaken van mij voor leugenaar heb ik geen enkele behoefte meer om met u te communiceren
In ons verkiezingsprogramma stond niet dat wij zouden investeren in betere groenvoorziening. In ons vorige programma bezuinigde wij juist op groenonderhoud.

Ik zou dus ook niet weten welke belofte ik gebroken zou hebben. Als u geen enkel geloof meer heeft in mijn inzet in de gemeenteraad denk ik dat elke verder communicatie ook zinloos is.

In onze gemeente staan borden waar je wel en niet je hond mag uitlaten; borden voor loslopende katten tref je nergens aan.

Ik wil hier mee zeggen dat het volgens ons in de 1e plaats de verantwoordelijkheid van het baasje (bazinnetje) is waar de hond en kat worden uitgelaten daar handhaving, gelet op de vele honden en katten, niet haalbaar is.

Verder zie ik in mijn wijk de poepzuiger regelmatig een ronde maken.

Ik meld wel dat handhaven een probleem is daar de politie op uw probleem geen inzet pleegt.

Rest Capelse handhavers, maar daar zijn er veel te weinig van om uw probleem op te lossen.

Het groen is een ander verhaal daar elke Capellenaar hier een mening over heeft welke in veel gevallen haaks staat op uw gevoel van onderhoud.

Voor de bezuinigingsronde op onderhoud groen in 2014 kwamen er meer klachten over het onderhoud binnen bij een lagere frequentie nadien. Verder wordt in verband met het veiligheidsgevoel de beplanting zo laag mogelijk gehouden.

En ik ben inderdaad op de hoogte van uw contacten met de gemeente. Ik weet ook dat er meerdere malen mensen zijn komen kijken. Helaas heeft dit kennelijk tot nu toe nog steeds niet geleid tot een bevredigend gevoel bij u. Desalniettemin wens ik u wel een fijne dag toe.

De overige partijen die ik aangeschreven heb, gaven helaas geen enkele reactie. Waarom maken zij zoveel kabaal op Twitter als ze zelf geen haar beter zijn.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws gisteren
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07