Afbeelding

Góed de boot in met de OpStapBus

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - 31 juli wees de kalender aan. De weersvoorspelling was heel aardig, vergeleken met de week ervoor. Het programma bracht de OpStapBus richting Biesbosch voor een gezellige vaartocht. Achter het stuur vrijwilliger Kees de Rooij en met begeleider Carlo Dell’Era. Ook een dagje mee? Kijk voor het hele programma op www.opstapbuscapelle.nl.

Na het ophalen van de deelnemers werd eerst gestopt voor koffie! Gekozen was al voor de markt van Geldermalsen vanwege het mooie historische uiterlijk van deze Hollandse vestingstad. De vrijwilligers van de OpStapBus zoeken vooraf altijd uit welke koffiezaakjes open zijn. Helaas werd er één verbouwd, maar de andere -’t Bergsch Backhuys- wist precies op tijd een kostelijk bakje in te schenken. Daarna weer op weg om in het bootje te stappen in Drimmelen. Keurig schip met -naar later bleek- ook lekkere kroketten aan boord.

Capelse ouderen genoten van natuur in Biesbosch

En dan met de boot de Biesbosch in. Een supermooi natuurgebied. Sommige kreekjes zijn zo smal dat je verbaasd bent als het schip er in kan draaien. En sommige zijn ook zo ondiep dat een buitenstaander geheid aan de grond zit. Al varende kwamen de deelnemers langs oerwoudachtige begroeiing met zeeën van bloemen, langs grasland met wilde paarden en langs weiden met wandelpaden. Prachtig allemaal. En helaas rest altijd een einde van de tocht en de rit naar huis. En omdat het nog niet zo laat was, stopte de OpStapBus nog voor een Capels ijsje. Lekker einde van een geslaagde dag!

OpStapBus uitkomst voor ouderen

De stichting OpStap, voorheen de BoodschappenPlusBus, haalt ouderen uit hun isolement door ze mee te nemen voor leuke uitstapjes. Een groep enthousiaste vrijwilligers maakt dit mogelijk. Zij halen de deelnemers thuis op, begeleiden hen tijdens het uitstapje en zij brengen de deelnemers weer veilig thuis. Per uitstapje wordt een eigen bijdrage gevraagd. In de prijs is eventueel entree, een kopje koffie of thee en soms ook een lunch of diner inbegrepen. Kijk voor het hele programma op www.opstapbuscapelle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 6 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 23 uur geleden
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42