De Schenkelloop: hardloopevent in Capelle aan den IJssel.
De Schenkelloop: hardloopevent in Capelle aan den IJssel. Foto: Jan Timmer

Schenkelloop: rennen maar!

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - Liefhebbers van wegatletiek en een aansprekend programma daaromheen worden de komende weken op hun wenken bediend met de Schenkelloop (26 augustus) en de Ronde van Krimpen (23 september). Rob de Hair en zijn organisatie WPR tekenen voor de organisatie.

Door Jan Timmer

De Hair begon zijn activiteiten in 1996. In de eerste jaren concentreerde hij zich vooral op het op touw zetten van wielerkoersen. Enkele jaren geleden kwamen daar wegatletiekevenementen bij. “We zien na een wat moeilijker periode door de economische crisis, weer een flinke opleving”, stelt hij vast. “We hadden destijds te make met teruglopende subsidies en minder sponsorinteresse. Wat dat laatste betreft zie je nu duidelijk een sterke opleving. Daarnaast zijn we als WPR op zoek gegaan naar ‘partnerships’, oftewel samenwerkingsvormen met andere organisaties. De Ronde van Krimpen is daar een goed voorbeeld van. Ons programma wordt namelijk naadloos gevolgd door het Krimpens Festival. Door die combinatie verwachten we nog meer toeloop. Mensen krijgen een totaal dagje uit geboden.

Weer op de kalender

De Schenkelloop van zaterdag 26 augustus werd vorig jaar na een afwezigheid van enkele jaren terug op de kalender geplaatst. Het hardloopevenement voor jong en oud(er), compleet met kinderloop en runs over 5 en 10 kilometer trok meteen zo’n 300 deelnemers. “We hopen dit jaar te kunnen doorgroeien”, zegt De Hair. “Ook hier is sprake van een leuke combinatie, in dit geval met de Schenkelbraderie aan de Bermweg.”Nieuw is een aanpassing in het parcours waardoor we nu de exacte afstanden kunnen aanbieden. We gaan er een prachtig loopfeest van maken, met alles erop en eraan.”

Schenkelloop

De Schenkelloop bestaat uit vier afstanden: een kinderloop over 1 kilometer en wedstrijden en prestatielopen over 5-, 10 en 15 kilometer dwars door Capelle-Schenkel en het Schollebos. Het startschot klinkt om 14.00 uur. De Schenkelloop is onderdeel van het Loxam Workx Stratenloopcircuit dat uit acht hardloopwedstrijden bestaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 20 uur geleden
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 21 uur geleden
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Voetbaloverzicht: zo presteerden de lokale clubs afgelopen weekend Sport gisteren
—
Fietsen voor leven met en na kanker op 22 juni Nieuws 15 apr, 10:30
• De meiden met hun diploma.
Synchroondiploma op zak: meiden en dames van ACZ zetten nieuwe stap Sport 15 apr, 08:39