Afbeelding

Succesvolle Schenkelloop in Capelle

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Met een verdubbeling van het aantal lopers van vorig jaar was de Schenkelloop in Capelle een groot succes te noemen. Terwijl het publiek de longen uit het lijf schreeuwde, liepen vele runners een persoonlijk record. Bijna 500 hardlopers verschenen afgelopen zaterdag aan de start van de Kidsrun, 5, 10 of 15 kilometer. Met veel zon en 22 graden was het een warme dag, maar daar deinsden weinig lopers voor terug. Zo werd er op de dag zelf nog door zo’n 150 mensen het inschrijfformulier ingevuld.

Tot blijdschap van de vele lopers ging het parcours door het bos, waardoor er vele kilometers beschut gelopen kon worden. Al waren de stukken rondom de sportvelden wel een uitdaging; de felle zon zorgde voor een flinke boost van de lichaamstemperatuur! Maar dat mocht de pret niet drukken, zo bleek uit de reacties die de organisatie achteraf ontving. Rob de Hair: ,,We hebben mailtjes van onze lopers gekregen waarbij er werd geschreven dat ze ‘een topdag hadden gehad’, dat het ‘een prachtige loop met veel enthousiaste vrijwilligers’ was en dat ze erg blij waren met het persoonlijke record dat ze liepen. Erg leuk om te horen. Hier doe je het voor!”

Opvallend dit jaar was ook dat er veel publiek langs het parcours stond. Zo was het terras bij pannenkoekenrestaurant Schollebos druk bezocht en ook op andere plekken langs de route werden de lopers aangemoedigd. Niet alleen door publiek, maar ook door de in totaal 50 vrijwilligers van de Schenkelloop.

Uiteindelijk gingen Melanie Spruijt, Margriet Mijnens en Cora Vlot er op de dames 15 kilometer met de winst vandoor en wisten Eric Wolfert, Ali Sughul en Menno Lieven een podiumplek te behalen bij de heren.

Op de dames 10 kilometer waren het Carla Grootaerts, Monique Buchot en Tessa van Nunen die met de beker huiswaarts keerden en bij de mannen waren dat Melvin Franken, Max Polak en Roberto Raymond. Waarvan de laatste heer twee weken geleden ook al de Ronde van West wist te winnen.

Bij de dames 5 kilometer stonden er ook rappe loopsters op het podium. Zo werd Carola van Assem eerste, Karlijn Schipper tweede en de derde plek was voor Lindy Reitzema. Yoram Polak, Leon van de Bas en Kevin Versprille wonnen bij de heren.

Omdat het aantal deelnemers aan de loop hard groeit, heeft de organisatie besloten om volgend jaar de verschillende afstanden op aparte tijden te laten starten. ,,We merkten dat het dit jaar vrij druk was op het parcours. Met aparte starttijden willen we de drukte wegnemen zodat er nog betere tijden gelopen kunnen worden!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 20 uur geleden
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 gisteren
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15
• Een impressie van de nieuwe buurt vanuit de lucht.
Succesvolle eerste fase nieuwbouw 'Boss' krijgt vervolg Advertorial 16 apr, 15:13