Genieten van films tijdens het Keuzeweekend in Isala Theater

Algemeen 43 keer gelezen

Capelle - Geheel in traditie opent Isala Film het filmseizoen met het Isala Keuzefilmweekend. Op zaterdag 9 en zondag 10 september kunnen filmliefhebbers genieten van mooie films in de intieme filmzaal van het Isala Theater. De Isala Filmvrienden konden uit verschillende films kiezen en deze nomineren. Tijdens het filmweekend zijn de twee films te zien die de meeste stemmen hebben gekregen.

Zaterdag 9 september (20.00 uur) is de film The zookeeper’s wife te zien. Een film die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. De Poolse Antonina en Jan Zabinski runnen een dierentuin en weten door het bieden van een schuilplaats in hun dierentuin het leven van meer dan driehonderd joden te redden. Zondag 10 september (14.30 uur) vertoont Isala Film Bram Fischer. Het is 1963 en in Zuid-Afrika worden negen Afrikaans Nationaal Congresleden, waaronder Nelson Mandela, opgepakt. Advocaat Bram Fischer krijgt de taak hen te verdedigen en hen te behoeden voor de doodstraf. Wat men niet weet is dat Bram Fischer zelf ook een rol speelt bij het groeiende verzet in Zuid-Afrika.

Vanaf dinsdag 19 september draait er weer iedere dinsdagavond een film in het Isala en kan iedereen voor slechts 8,00 euro (filmvrienden 7,00 euro) genieten van de mooiste films uit binnen- en buitenland. Waar mogelijk worden er ook op andere dagen en tijdstippen films vertoond. Meer informatie op is te vinden op de website www.isalatheater.nl.


Bios te Buiten

Vrijdagavond 8 september organiseert het Isala Theater in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel voor de derde keer Bios te Buiten. Het Capelse Stadsplein wordt dan omgetoverd tot een openluchtbioscoop. De film is gratis toegankelijk. Iedereen is welkom en kan om 21.00 uur genieten van de prijswinnende film Silver linings playbook met Bradley Cooper en Oscarwinnares Jennifer Lawrence.

Pat is alles kwijtgeraakt: zijn huis, zijn baan en zijn vrouw. Na acht maanden in een psychiatrische kliniek te hebben gezeten, gaat hij bij zijn ouders wonen en probeert zijn leven weer op te rit te krijgen. Dan ontmoet hij de mysterieuze Tiffany; een jonge vrouw met haar eigen problemen. Zij belooft hem te helpen zijn vrouw terug te krijgen, maar daar moet hij wel wat voor doen…

Over het Isala Theater

Wil je meer weten over het Isala Theater in Capelle aan den IJssel of over de voorstellingen die dit seizoen op de planning staan? Kijk dan op de website van het theater:

www.isalatheater.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws gisteren
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15
• Een impressie van de nieuwe buurt vanuit de lucht.
Succesvolle eerste fase nieuwbouw 'Boss' krijgt vervolg Advertorial 16 apr, 15:13
• BC Schollevaar 1 boekte een historische promotie.
Capels badmintonsucces: BC Schollevaar is terug in eerste divisie Sport 16 apr, 12:53
• De plannen voor de Caapse Vaan.
Plan voor 'Caapse Vaan' gepresenteerd: toren van 70 meter op plek ING-gebouw Nieuws 16 apr, 09:45
• De rood verlichte Hollandse IJsselkering.
Hollandsche IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Nieuws 16 apr, 08:42