Afbeelding

Capelle krijgt te weinig in thuiswedstrijd tegen Jong-Volendam

Algemeen 43 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Vv Capelle kwam zaterdag thuis tegen Jong-Volendam niet verder dan een 0-0 remise. Jammer, want de thuisclub speelde een goede wedstrijd en kreeg de nodige scoringskansen.

Door Jan Timmer

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging redelijk gelijk op met aan weerszijden de mogelijkheid de score te openen. In de 8e minuut schoot Volendammer Gijs Smal net over het Capelle-doel, twee minuten stuitte Capelle-aanvaller Olaf van der Sande op doelman Mitchel Michaelis. Ook een tweede mogelijkheid bleek niet aan Van der Sande besteed. Zijn zet werd tot corner verwerkt.

Gevaarlijk

Eén minuut later schoot Gerry Valk de bal opnieuw over het Capelse doel en in dezelfde minuut kreeg van der Sande zijn tweede kans, maar de Volendam-keeper werkte de bal tot corner. Ook Jong-Volendam dook daarna nog een aantal keren gevaarlijk op voor het vijandelijke doel. Capelle, dat goed en gevarieerd voetbal liet zien, leek in de 60e minuut dan eindelijk op voorsprong te komen. Van der Sande zette een fraaie solo min, maar zag de bal naast het doel verdwijnen. Ook Tim Vincken kreeg een grote kans, maar zijn schot werd geblokt.

Impulsen

Wat Capelle ook probeerde deze middag het mocht niet lukken. Het einde kwam dan ook met de dubbelblanke stand. Te weinig voor de thuisclub, die vergeleken bij vorig jaar duidelijk meer aanvallende impulsen tonen. Alleen de beloning liet nog op zich wachten.