Afbeelding

Column Sophie Dijkgraaff: Capelle werkt

Algemeen 51 keer gelezen

Capelle - Dit is de column van Sophie Dijkgraaff in de IJssel en Lekstreek (editie Capelle) van deze week.

Daar ging ik weer. Maandagmorgen, er moesten boodschappen gedaan worden. Geen beter tijdstip hiervoor dan aan het begin van de nieuwe week. De meeste mensen zijn weer aan het werk en de kinderen zitten op school. Kortom de supermarkt straalt een oase van rust uit.
De afgelopen maanden was het stil als ik door mijn wijk liep, op een enkele passant met viervoeter na was er geen sterveling op straat. Allemaal op de camping of naar een vakantieland. Deze morgen was het anders. Ik merkte het direct toen ik de straat uitliep en een grote waterslang mijn doorgang blokkeerde. Gelukkig kon ik over het ding heen stappen, dus het oponthoud viel mee. Werkzaamheden aan de riolering constateerde ik na een blik op de vrachtwagen die bij de barricade hoorde.
Capelle is weer aan het werk. In mijn buurt is de riolering reden tot arbeid. Eerder dit jaar was het de rotonde op de Burgemeester van Dijklaan, waar nieuwe haaientanden aangeven dat de fietsers thans voorrang hebben op de automobilisten. Voor de fietser verandert er dus niets, die denderde toch wel door. Overigens, deze nieuwe situatie geldt voor alle rotondes in Capelle, ‘t is maar dat u het weet.
Waar werkt Capelle nog meer aan? Aan de Koperwiek. Het winkelcentrum was toe aan een opfrisbeurt dus komen er nieuwe passages, puien, een ontmoetingsplein en een verbeterde winkelrouting. (Altijd fijn als je direct op je doel af kan gaan.) Verder verrijst er een nieuwe parkeergarage en gaat de RET metrostation Capelle Centrum vernieuwen. Kers op de taart is het Stadsplein, dat omgetoverd wordt tot huiskamer van de stad.
Maar dat is niet alles. Afgelopen week las ik op de website van de gemeente dat binnenkort de sloop van het oude postkantoor aan de Duikerlaan start om ruimte te maken voor energieneutrale drie- en vierkamer appartementen. Ook is er een gebiedsvisie Landelijk Capelle opgesteld waaruit op te maken valt dat gevarieerde woningbouw plaats gaat vinden op de hoek Bermweg en Capelseweg.
Zoals ik al schreef, Capelle werkt en zodra de bouwmachines uitgeraasd zijn kan onze stad de concurrentie met omliggende gemeentes met gemak aan!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20