Afbeelding
Foto: Margriet van Dam

Zanger Demy: ‘Capelle mist een gezellige kroeg’

Algemeen 32 keer gelezen

Capelle - Demy de Groot (21) is opgegroeid met gezelligheid en muziek. Toen hij als 14-jarige een eigen cd-speler kreeg met paneeltje en microfoon, werd hij dolenthousiast. Deze jongen uit Capelle aan den IJssel zingt nu een aantal jaar en heeft net een nieuwe single uitgebracht: ‘Hé Ja Jij’. Hiermee krijgt hij steeds meer bekendheid. Demy is net weer terug van optredens in Torremolinos.

Door Margriet van Dam

Waar stond je wiegje?

“Ik ben geboren in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Ik was eigenlijk een maand te vroeg en het was een moeizame geboorte, maar ik ben er helemaal bovenop gekomen. In het Oude Noorden van Rotterdam ben ik opgegroeid.”

Sinds wanneer woon je in Capelle?

“Sinds een jaar of negen. Daarvoor heb ik op het randje gewoond, in de Alexanderpolder.”

Hoe ben je zanger geworden?

“Ik kom uit een heel gezellig gezin. Ik zing in de auto altijd liedjes mee van ‘Ome Jan’ van Willeke Alberti tot ‘Naar de Kermis’ van Ronnie Tober. De naam van mijn broer Joey en mijn naam stammen af van twee liedjes. We hebben altijd muziek in ons leven. Mijn vader is DJ geweest in discotheken en op radiozenders. Toen ik 14 was, kreeg ik m’n eerste cd-speler en ben ik gaan draaien op kinderfeestjes. Ik had een microfoon en dan zat ik in mijn kamer tegen de lucht te praten en liedjes aan te kondigen. Soms draai ik nog op feestjes, maar het zingen gaat veel beter. Toen ik 17 was, ben ik echt wat met zingen gaan doen. Een vriend van mijn vader, Chris Cohen, is nog steeds mijn tekstschrijver en heeft mij op weg geholpen. Bij elke single denk ik dat je vooruitgang hoort. Mijn nieuwe single is de beste tot nu toe. We hebben er hard aan gewerkt. Ik ben er nog lang niet, hoor. Na de middelbare school deed ik podium- en evenemententechniek, maar later kwam ik erachter dat ik liever op het podium stond dan erachter. Zingen zit in je, maar je krijgt het wel mee. Het komt grotendeels door mijn vader. En we hebben veel met kroegen. Opa heeft een eigen café, oma heeft een eigen café gehad. Mijn moeder werkt nog steeds in een kroeg.”

Hoe is je nieuwe single ontstaan?

“We hadden ‘Stop’ uitgebracht en daar werd echt goed op gereageerd. Ze namen het eindelijk serieus. Ik werd Super Talent van de Week bij Hits NL. Ik kwam in de hitlijst op Nederlandstalig gebied. We moesten nu door gaan pakken en een opvolger verzinnen. En die is nog beter. De kunst is om bekend te worden met je eigen liedjes. ‘Hé Ja Jij’ is een nazomers liedje met veel live instrumenten, zoals gitaar, bongo’s en accordeon. De gitarist van Nick en Simon, Marcel Fisser, heeft eraan meegewerkt. We hebben alles uit de kast getrokken. Ik werd bliksemschijf bij Radio Continu. Het maakt me trots en het geeft voldoening.”

Heb je al veel plekken buiten Capelle gezien?

“Ja, ik heb opgetreden in Oostenrijk, Torremolinos, Benidorm, Salou en in Nederland in Den Haag, Brabant, Amsterdam en in andere plaatsen in Zuid-Holland. We willen graag de optredens uitbreiden naar de rest van Nederland.”

Wat maakt Capelle zo mooi?

“Het is net geen Rotterdam. Het is hier net wat knusser. Er is altijd wel wat te doen.”

Waar kom je graag?

“Thuis. Met mijn hond Happy ga ik graag naar het Schollebos. En ik kom graag op de kermis bij de Koperwiek, vooral voor de optredens.”

Wat mist Capelle?

“Capelle mist een gezellige kroeg met veel live muziek, zoals ik maak.”

Hé Ja jij!

Wie de single ‘Hé Ja Jij’ van Demy de Groot wil kopen, kan deze fysiek kopen bij zijn optredens en op www.ultimatedisk.nl. Verder is hij te verkrijgen via downloadsites en streams zoals Spotify en iTunes. Meer informatie is te vinden op www.demydegroot.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 21 uur geleden
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17
Afbeelding
Zwemmen valt in het water: zwembad Aquapelle twee weken dicht Nieuws 19 apr, 12:03