Zaterdagmorgen 23 september trakteert 'Ridder Clap van Rammelsteyn' van het vermaarde poppentheater Jacobus Wieman kinderen en hun (groot)ouders op een spannend avontuur in het Van Cappellenhuis.
Zaterdagmorgen 23 september trakteert 'Ridder Clap van Rammelsteyn' van het vermaarde poppentheater Jacobus Wieman kinderen en hun (groot)ouders op een spannend avontuur in het Van Cappellenhuis. (Foto: )

Tien jaar Van Cappellenhuis... Dat wordt natuurlijk gevierd!

  •   keer gelezen

Capelle - Het Van Cappellenhuis in Capelle aan den IJssel bestaat tien jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dit gebeurt op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september met verschillende activiteiten tijdens festival Tien!


Op 8 september 2007 opende de toenmalige minister-president Jan Peter Balkenende het schitterend gerestaureerde Van Cappellenhuis. We zijn nu tien jaar verder en er is heel wat gebeurd in het ‘Huis’. Velen zijn er getrouwd, er is gefeest en vergaderd, maar ook vonden er vele mooie, leuke, indrukwekkende culturele activiteiten plaats.

In die tien jaar is het Van Cappellenhuis een huis voor de Capellenaren geworden en wordt nu gevierd met festival Tien! Vrijdagavond 22 september start het festival met een concert door het Brackman Trio, aangevuld met de talentvolle klarinettist Jelmer de Moed. Het Brackman Trio trad vaker in Capelle met veel succes op en wat is leuker dan met deze muziekvrienden het festival te openen? Zij brengen een bijzonder programma voor de ware liefhebber van klassieke muziek.
Zaterdagmorgen 23 september trakteert ‘Ridder Clap van Rammelsteyn’ van het vermaarde poppentheater Jacobus Wieman kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders op een spannend avontuur en ‘s middags zijn de buren van het ‘Huis’ uitgenodigd. De zaterdagavond wordt heel ludiek met een concert door het Duo Pan d’Amis met hang, klankschalen en elektrische piano. De lichten worden getemperd, geurkaarsjes brengen extra sfeer en matten, kussens nodigen uit om heerlijk languit de meditatieve, oosterse klanken over je heen te laten komen. Een unieke ervaring!


Als je daarna op zondag 24 september verkwikt wakker wordt, kun je naar het koffieconcert met Carter Muller. Een wonderkind aan de piano. Hij was op 14 juni nog te gast bij Eva Jinek, het filmpje daarvan is op Youtube snel te vinden. Vervolgens waan je je in Wenen, lijkt de IJssel de Donau te worden tijdens de Weense Salon met Salonorkest Capelle en wordt een high tea geserveerd, zodat je met een gevulde maag de feestelijke afsluiting van het festival kan meemaken met een absolute topper: het optreden van het zigeunerorkest Sintiromarus, publiekslieveling van het Van Cappellenhuis.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten