Nederlof Mode is een gerenommeerde naam in de mannenmode en een bekende winkel in Capelle aan den IJssel. In oktober bestaat het bedrijf tachtig jaar.
Nederlof Mode is een gerenommeerde naam in de mannenmode en een bekende winkel in Capelle aan den IJssel. In oktober bestaat het bedrijf tachtig jaar.

Casper en Meta over 80 jaar Nederlof Mode

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Op 1 oktober 1937 vestigde Kees Nederlof zich als zelfstandig klerenmaker in Capelle aan den IJssel. Nu, 80 jaar later, is Nederlof Mode een gerenommeerde naam in de mannenmode, met aantrekkelijke winkels in Capelle en Zoetermeer. “We zijn dankbaar voor wat we hebben mogen bereiken”, aldus Casper en Meta, beiden inmiddels 62 jaar.

In 1957 ging ‘Nederlof herenmode en maatkleding’ ook confectie verkopen. De confectie verdrong de maatkleding; een landelijke trend na de oorlog. “In de kasboeken lezen we dat ze een gulden vroegen voor het ‘keren’ van een jas. Dat is nu niet meer voor te stellen”, aldus schoondochter Meta.

Kees en Gerry kregen vier kinderen: twee dochters en twee zoons. “Vanaf mijn twaalfde werkte ik steeds vaker mee in de winkel van m’n ouders”, herinnert Casper zich. Net als bij Casper zat de liefde voor de mode er ook bij (klein)zoon Wilfred al vroeg in. “Op zijn dertiende verkocht hij op de braderie al enthousiast mee. Toen zeiden Meta en ik al tegen elkaar: ‘Hij wordt vast onze opvolger.’”

Met drie kapiteins aan boord bleek de winkeloppervlakte te klein. Casper: “We besloten op zoek te gaan naar een geschikte winkel om over te nemen. Die vonden we in winkelcentrum Rokkeveen in Zoetermeer.” Beide winkels trekken veel vaste klanten. Meta: “Klanten willen de kleding kunnen zien en voelen. Ook hechten ze veel waarde aan goed advies. En dát is onze kracht; we leggen onze klanten graag in de watten.”

Al met al kijken Casper en Meta terug op mooie jaren. Meta: “Of er meer winkels komen? Die visie laten we over aan de derde generatie. Heel belangrijk is wel, dat de Nederlof-filosofie behouden blijft: actuele mode, persoonlijke service. We hebben alle vertrouwen in Wilfred.”

Meer weten? Kijk op nederlofmode.nl of www.facebook.com/NederlofMode.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15