Foto:

Sterke seizoensstart basketbalteams CADY Capelle

  •   keer gelezen

Capelle - Afgelopen zaterdag ging voor de meeste teams van de Capelse basketbalvereniging CADY’73 het nieuwe seizoen van start. Een aantal jeugdteams speelde thuis in Sporhal de Lijster, de overigen een uitwedstrijd.


CADY laat haar teams altijd op uitdagend niveau spelen omdat daarvan het meeste geleerd en gegroeid kan worden. Daardoor spelen nu een aantal teams landelijk en veel andere eerste teams in de hoogste afdelingsklasse. Desondanks begonnen veel teams het seizoen met goede overwinningen en anderen met leerzame nederlagen.

De jongste competitiespelende jongens en meisjes (U10) openden in sporthal de Lijster met een aantrekkelijke wedstrijd tegen Binnenland U10-1 die eindigde in 24-36. U12-2 won knap een aantrekkelijk wedstrijd tegen Hurricanes U12-2 en U12-1 wist vervolgens ook Hurricanes U12-1 in de hoogste afdelingsklasse nipt de baas te blijven (45-40)

Meisjes U14 trof een nog te sterke tegenstander in GOBA U14-1 maar Meisjes U16 was knap aartsrivaal Divine Rotterdam in de hoogste afdelingsklasse de baas.(50-34)
Het geheel nieuwe jongens U14-2 team speelde een sterke constante wedstrijd waarin ze Hurricanes U14-2 ruim voor wisten te blijven. Jongens U14-1 lukte dat niet tegen Klipperstarts U14-1. Jongens U18-2 bleef knap Almere U18-2 voor (62-52) en U22 deed dat ook in de uitwedstrijd bij Divine (56-64)

Dames 1 en meisjes U18 (landelijk 2e divisie) gingen in leerzame uitwedstrijden bij het sterke Binnenland onderuit. Heren 1 opende in de 1e klasse met een sterke uitoverwinning bij B.O.B. (41-71). Heren 2 kwam uit bij Westland Stars net tekort. De overige teams speelden dit weekeinde niet. Komend weekeinde spelen de meeste CADY teams een uitwedstrijd.

CADY’73 heeft in diverse teams nog ruimte voor nieuwe spelers en speelsters, zowel ervaren als onervaren. Als je geïnteresseerd bent kom dan nu vrijblijvend proeftrainen. Voor de allerjongste jongens en meisjes is deze maand een nieuwe trainingsgroep gestart. (vanaf ongeveer 6 jaar). CADY’73 is ook altijd op zoek naar trainers/ coaches en andere vrijwilligers die willen helpen de club te ondersteunen en te laten verder groeien. Basketbalervervaring is daarbij geen noodzaak.

Neem contact op via lidmaatschap@cady73.net of kom langs op de trainingen. Voor het trainingsschema zie de website www.cady73.net. Basketbal is wereldwijd de populairste en meest beoefende sport, ná voetbal, bij zowel vrouwen als mannen. Naast het 5 tegen 5 basketbal is ook 3x3 basketball vanaf 2020 (Tokyo) een olympische sport.

Op de foto’s: CADY U12-1 tegen Hurricanes U12-1

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten