Bradley van der Meer vecht om de bal, in dit geval tegen Roda JC. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Bradley van der Meer vecht om de bal, in dit geval tegen Roda JC. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

‘Wisselvalligheid moet er uit bij Capelle’

  •   keer gelezen

Capelle - Het wil Capelle maar niet lukken om zich te ontdoen van zijn wisselvalligheid. Ook keeper Bradley van der Meer breekt zich er het hoofd over.


Door Jan Timmer

“Er valt geen pijl op te trekken bij ons”, stelt de 21-jarige goalie vast. “Tegen de betere teams in onze afdeling spelen we meestal prima, tegen de mindere ploegen vallen we vaak tegen. het zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat we moeite hebben om het spel te maken. Tegen de sterkere clubs krijgen we meer ruimte om onze snelle spitsen in stelling te brengen; zoiets moet het zijn. Toch zullen we iets moeten vinden om meer punten te gaan pakken. Momenteel staan we in de gevarenzone, en dat is een positie waar we gezien ons spelersmateriaal niet horen.” Bradley van der Meer kwam vorig seizoen bij Capelle te spelen na een één jaar durend avontuur bij FC Den Bosch. “Ik heb daar veel geleerd, maar zag het niet zitten om nóg een seizoen op amateurbasis te keepen”, zegt hij. Eerder had Van der Meer soortgelijke ervaringen bij NAC en Sparta. Ook toen keerde hij terug naar de amateurs. Bij Capelle werd hij kort na zijn entree gebombardeerd tot eerste keeper. Van der Meer (21) maakte het vertrouwen waar en handhaafde zich in de basis. “Vorig seizoen was voor mij persoonlijk een goed en stabiel jaar”, blikt hij terug. “Over mijn prestaties in de huidige competitie ben ik deels tevreden. “Ik heb een aantal wedstrijden echt goed gekeept, maar er waren ook twee zeperds. Mijn domme rode kaart tegen Jong FC Groningen bijvoorbeeld en mijn fout in de wedstrijd tegen Scheveningen. Ik liet toen een hoge bal los nadat ik licht getoucheerd was. dar kwam een goal uit voort. dat de scheidsrechter niet floot voor een overtreding, was terecht. Ik had die bal gewoon moeten hebben!”

Bradley van der Meer werkt overdag als kwaliteitscontroleur van fruit. “Een baan die ik kreeg dankzij mijn ploeggenoot en collega Kaj Fens”. Of ze ook samen blijven voetballen bij Capelle wordt in de winterstop duidelijk. “Ik heb het naar mijn zin bij Capelle, vooral ook omdat ik elke week speel. Hoe het gaat lopen? Ik wacht rustig af.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten