Speel-o-theek Berend Botje ontving een cheque ter waarde van 1.000 euro van supermarkt Lidl. (Foto: Petra Muilenburg Fotografie)
Speel-o-theek Berend Botje ontving een cheque ter waarde van 1.000 euro van supermarkt Lidl. (Foto: Petra Muilenburg Fotografie) (Foto: Petra Muilenburg Fotografie )

Speel-o-theek Berend Botje krijgt cheque ter waarde van 1000 euro

  •   keer gelezen

Capelle - Op dinsdag 19 september ontving het bestuur van Speel-o-theek Berend Botje een prachtige cheque ter waarde van 1.000 euro van supermarkt Lidl. Deze gift komt vanuit de actie Lidl helpt lokaal! Berend Botje wil op deze wijze de Lidl heel hartelijk bedanken voor deze geweldige bijdrage waarmee een hele grote wens van het bestuur verwezenlijkt kan gaan worden. Een speeldag organiseren voor de kinderen van ouders die aangewezen zijn op de voedselbank.


Lidl is dit jaar 20 jaar in Nederland. Met de actie Lidl helpt Lokaal bedankt de supermarkt haar klanten omdat ze al jaren voor de winkel kiezen. Alle winkels van Lidl doen mee, dit betekent dat er 412 keer 1.000 euro beschikbaar is voor een goed initiatief in de buurt. Denk aan het opknappen van het speeltuintje, het organiseren van een sportieve activiteit voor kinderen, het verzorgen van een leuke dag voor ouderen of een opruimactie voor een schonere buurt.

“Een van de doelstellingen van onze Stichting is, kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, uit alle lagen van de bevolking toegang te bieden tot kwalitatief en pedagogisch verantwoord speelgoed”, aldus Maria Roelofsen van Berend Botje. Dit door tegen een kleine vergoedingen speelgoed uit te lenen voor een periode van 3 weken. Op deze manier kunnen alle kinderen spelen en leren met speelgoed dat niet door ouder hoeft te worden aangeschaft. Maar helaas leert de ervaring dat kinderen van ouders die aangewezen zijn op de voedselbank de weg naar Berend Botje nog niet gevonden hebben. De kosten voor een jaarlidmaatschap a 13,50 euro vormt voor deze groep vaak een belemmering. “Kinderen mogen in hun ontwikkeling niet de dupe zijn van financiële belemmeringen”, vindt Maria. “Daarom willen wij juist voor deze kinderen een hele leuke speeldag organiseren. Dit initiatief draagt Lidl een warm hart toe vandaar dat zij gekozen hebben ons hierin te steunen met dit geweldige bedrag!”

Een tweede wens van Berend Botje is deze kinderen een gratis jaarabonnement en leentegoed te schenken”. Maria: “Op deze wijze willen wij de belangrijkste drempel voor deze doelgroep wegnemen. Want ieder kind heeft toch het recht om te kunnen spelen!” Voor dit initiatief zoek de stichting sponsors. Wil je Berend Botje steunen, stuur dan een mail naar info@spelenbijberendbotje.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten